Nieuwsbrief
T
F
Mon 04.04.22

Paasvakantie

Om paaseitjes-achtig nieuwe films te sprokkelen, gaat KASKcinema er voor een paar weken tussenuit.

Na de Paasvakantie herrijzen we echter in het Gentse filmlandschap met een liefdevol samengesteld en lentefris programma.

Beeld uit Acto da Primavera (1963)

X
Thu 17.03.22

Oekraïne-Fundraiser

Vrijdag 18 maart screenen we de film The Earth is Blue as an Orange (2020) van Oekraïense filmmaakster Iryna Tsilyk. Tijdens het evenement zamelen we geld in voor Oekraïne. Doneren kan via de reservatielink op Ticketmatic, of aan de kassa zelf!

X
Mon 31.01.22

Corona-maatregel in KASKcinema vanaf maart

KASKcinema schakelt over naar code geel, dus dat betekent: geen mondmaskers en QR-codes meer! Iedereen vrij en blij

X
Wed 01.12.21

Afgelast: Night of the Palms 2021

Met oog op de stijgende coronacijfers zal Night of the Palms dit jaar helaas weder niet doorgaan... Filmstudenten zullen getroost worden met een vertoning verzorgd door KA_F, externen zullen een avond filmpauze moeten inlassen. Stay safe!

X
Sat 30.10.21

Covid-maatregelen

KASKcinema zal naar aanleiding van de nieuwe covid-maatregelen werken met een COVID-safe pas. Stay safe!

X
Thu 09.09.21

KASKcinema Comeback

KASKcinema maakt haar comeback. Vanaf 21 september openen we onze deuren terug voor de wonderen van het witte doek. Wat we ontbreken aan zetelcapaciteit maken we goed met een duizelingwekkend aanbod filmfestiviteiten. Van amoureuze anarchisten tot Sean Connery’s strakke ruimteslip, voor elk wat wils.

Neem een kijkje in ons programma en laat uw oogbollen tollen van cinefiele overweldiging.

X
Mon 07.06.21

KASKcinema Gaat Uit: Anniversary Edition

KASKcinema Gaat Uit: Anniversary Edition is een vijf dagen durend openlucht filmgebeuren. Te midden de groene harmonie en het kippengekakel van de Hortatuin op de Bijlokesite worden van woensdag 30/06 tot zondag 04/07 een reeks films getoond die tijdens de lockdownmaanden aan liefde ontbraken.

X
Thu 12.11.20

KASKcinema Strikes Back

KASKcinema strikes back. Beu van melancholisch uit ons raam te staren, richten we de ogen op een alternatief voor de vele voorstellingen die niet mochten zijn.

Op donderdag 12/11, 20:30, starten we met een reeks online filmvertoningen die je van je mondmakser wegblazen en terug mentaal even in de cinemazetels zetten. Elke week wordt een titel uit het programma hernomen, of trakteren we onze kijkers op zelden vertoond filmgenot. De vertoningen zijn volledig kosteloos en steeds voorzien van een (over)enthousiaste inleiding.

Hoe gaat dat allemaal in zijn werk: via onze Facebook delen we elke donderdagavond een link naar een online platform waar de film voor één avond te bekijken valt. Zo kijken, lachen, snikken,, klappertanden we allemaal toch een beetje van ver dichtbij.

Ideeën om het samenkijken verder te stimuleren zijn welkom via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

X
Wed 09.09.20

KASKcinema verhuist tijdelijk naar MIRY Concertzaal

In het kader van de Corona-voorzorgsmaatregelen verhuist KASKcinema tijdelijk naar MIRY, de grote concertzaal van KASK & Conservatorium in de Biezekapelstraat 9 in centrum Gent. In deze zaal kan meer ruimte voorzien worden tussen het publiek dan in KASKcinema. De afstandsregels indachtig, kan er zelfs meer volk binnen dan in een volle KASKcinema-zaal.

Een gevolg van deze tijdelijke verhuis is het ritme van programmeren. Het wordt een minder regelmatig schema dan onze normale dinsdag-woensdag-donderdag-weken, met enkele weekendvertoningen. Check ook goed het beginuur - avondvoorstellingen beginnen meestal om 21:30. De zaal gaat een halfuur op voorhand open.

Een ander gevolg is de manier van tickets kopen. Dit gebeurt via Tickets Gent, waarbij de tickets onmiddellijk online betaald worden. Door de administratiekosten van deze nieuwe betalingswijze worden onze prijzen één euro hoger: €6 (standaardtarief) / €4 (reductietarief). Met de bankkaart kan je ook ter plekke een ticket kopen. Abonnementen, waarmee je een jaar lang à volonté films kan komen kijken, blijven aan dezelfde prijs verkocht worden: €60 (standaardtarief) / €35 (reductietarief). Die kan je aanvragen via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of aan de avondkassa kopen de bankkaart.

Hieronder vind je de veiligheidsmaatregelen voor je bezoek:
- doe je mondmasker aan bij het betreden van het binnenplein
- meld je aan bij het MIRY-onthaal
- betalen aan de kassa kan enkel met bankkaart
- respecteer de social-distancing-afstand van 1,5 meter, zowel tot het publiek als tot de zaalmedewerkers
- ga met je volledige bubbel de zaal in
- ontsmet je handen bij het binnengaan van MIRY concertzaal
- geniet van de film, ondanks het mondmasker
- nog iets drinken? Het MIRY café is toegankelijk langs het binnenplein

KASKcinema goes MIRY en dat graag met jullie.

X
Mon 16.03.20

KASKcinema Uncut

In deze tijden van Coronomaatregelen, missen wij de cinema. Niet enkel het grote scherm en het volle geluid, maar vooral het samenzijn. Daarom hebben wij een virtueel alternatief op poten gezet. KASKcinema Uncut: watching apart together.

Op onze gebruikelijke cinemamomenten bieden we daarmee een alternatief filmprogramma aan. Dat verloopt hoofdzakelijk via het Belgische streamingplatform Uncut. Daarvoor maak je eerst een account aan met je bank- of VISA-kaart, dat de eerste maand gratis is. Eens je een account hebt, vind je ons programma via deze link. Opgelet: om hierop te streamen is enige bandbreedte nodig.

We volgen in grote lijnen de programmareeksen en de geplande samenwerkingen. Zo kiest Film-Plateau de komende dinsdagen bijvoorbeeld de films. Via Facebook vind je telkens een inleiding op de film. Deel daar ook gerust jullie ervaringen bij de kijkervaring.

Uiteraard kan je naar de films op Uncut kijken wanneer je wil, maar wij stimuleren om voor het KASKcinema Uncut-programma samen, tegelijk op 'play' te drukken. Maak het gezellig, apart maar samen.

UPDATE: alle fysieke activiteiten van KASK (waaronder dus ook KASKcinema) blijven voorlopig uit tot 18 mei. Normaal gezien loopt ons filmseizoen tot eind mei; een laatste explosieve filmweek komt er dus zeker aan.

X
Thu 05.03.20

KASKcinema COMES OUT: oproep naar LGBTQ+

Op woensdag 29 april is er KASKcinema COMES OUT. Die avond bekijken en beluisteren we fragmenten, scènes, videoclips... die LGBTQ's zagen toen ze nog in de kast zaten en die iets lieten zien van een wereld buiten de kast. Specifieke momenten op televisie of in de cinema die een onverwachte opwinding gaven, een perspectief, een relativering, een toekomstbeeld. Momenten die misschien gepaard gingen met angst of schaamte, die plaatsvonden in vervelende sociale contexten. Maar altijd momenten die een lotsbestemming in zich leken te dragen en daarom in het persoonlijke verhaal zijn blijven haperen.

Vandaar deze oproep aan alle LGBTQ’ers en alle letters daarna. Lesbians, gays, bisexuals, transsexuals, queers van alle leeftijden, alle afkomsten en alle geslachten: laat van jullie horen. Stuur je getuigenis en graag ook het fragment, een trailer, de videoclip... in kwestie vóór 1 april naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) en deel je verhaal met een publiek van gelijkgestemden tijdens KASKcinema COMES OUT.

X
Thu 06.02.20

Foto-expo: 8 Minutes from Sun to Earth

In de foyer is er een nieuwe foto-expo. Na RECOLLECTION: Sequence I van Thomas Vancoppenolle is het de beurt aan 8 Minutes from Sun to Earth van Tim Theo Deceuninck, student fotografie aan KASK / School of Arts.

Het is een combinatie van kleurrijke en zwartwitte foto's, die iets tonen van het medium zelf. We zien de apparatuur in lenzen en diafragma's, de fysica in brandpunten en fysische berekingen, en het licht in golven en reflecties. Aan jullie, de bezoeker, om deze aan elkaar te verbinden.

De beelden zullen een jaar lang aan de muren hangen.

Tim Theo Deceuninck (°1992) lives often wrongly parked and works in Bruges. His work reflects on the different features of the photographic medium itself and questions the relations between the technical parameters of the medium and the way photography shapes memory. The photographer is interested in old (pre)-photographic techniques to capture and register light.

Photography only exists due to the optical and the chemical components and is shaped by the cybernetic relationship between the operator and the photographic device. Tim Theo imagines lens elements, spectral imaging, focal points, early measuring instruments, camera mechanics… in a quest to fully understand the photographic medium.

In his series '8 Minutes from Sun to Earth' the artist investigates how the actual light is transformed into a miniature size that falls onto the negative. By researching the specific qualities of light itself the photographer returns to the time-honored human desire to capture and understand the electromagnetic spectrum.

X
Wed 29.01.20

Classics Restored Festival

Het Classics Restored Festival brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Ontdek de rijkdom van de filmgeschiedenis aan de hand van de beste recente digitale restauraties, vertoond zoals het hoort.

Van 6 tot en met 8 maart stellen KASKcinema (Gent) en kunstencentrum Buda (Kortrijk) een resem recent gerestaureerde filmklassiekers voor. Door steeds beter wordende technieken en digitaal uitgeruste cinema’s wordt het ook buiten de muren van het filmarchief mogelijk parels uit de verre en recente filmgeschiedenis te (her)ontdekken, in de setting waar de films voor gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.
Het volledige programma en alle praktische info ontdek je binnenkort op onze website.

Het Classics Restored Festival is een initiatief van Cinea, de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur (VDFC), samen met Kunstencentrum BUDA en KASKcinema. Met dank aan CINEMATEK, Cineteca di Bologna, Cinema Ritrovato, Park Circus, en Kinoautomat en met de steun van VAF en Stad Gent. Bedankt aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Nationale Loterij dit festival.X
Tue 17.12.19

FRICTIE

Januari staat in het teken van FRICTIE, een focus op de ficties van de realiteit.

In KASKcinema bekijken we zoveel films. Zoveel films dat we toch ook eens moeten nadenken over wat die films met ons doen. Ja, je zou kunnen zeggen ‘Die film keek lekker weg’ of ‘Die was echt goed in zijn genre’, maar waar nestelt die beleving zich? Zit hij in een afzonderlijk vakje van onze andere herinneringen? Komt het film-verdriet in een andere schuif terecht dan het echte verdriet? Smaken Titanic-tranen anders dan begrafenis-tranen? Misschien wat ijziger, maar zeker even zout.

Een ding is zeker: wij zijn verdacht goed in meevoelen met personages op het scherm. En dat is niet omdat wij zo goed zijn in meevoelen met echte mensen. Vaak zijn wij een pak vriendelijker voor virtuele mensen. Verhalen zijn op zo’n manier ineengeknutseld dat dat bijna automatisch gebeurt, dat meelachen en meezweten en meehuilen. In film heb je er amper iets voor nodig: een verlangen en een conflict. Dat is natuurlijk wel al veel.

Waarom genieten we zo van filmkijken? Is dat omdat we verslaafd zijn aan verhalen? We zien, horen en, als het even meezit, ruiken ze op podium, op papier, op café, op tv, in het nieuws en in reclame. De allereerste kregen we van onze ouders, toen ons lichaam raar deed en we niet wisten wie we waren, toen we vragen stelden over seks en dood en waarom die ene dingen mogen en die andere niet. Al die verzinsels hebben van het reële iets logisch en iets stabiel gemaakt.

Misschien zijn verhalen niet zozeer een weerspiegeling van de realiteit, maar zijn ze net het weefsel ervan. Je zou kunnen zeggen dat wij zonder die vele handgemaakte illusies niet veel om het lijf hebben. Er is niet echt een zijlijn waarachter we kunnen staan en toekijken en denken ‘Nou, zie daar, de realiteit’. Natuurlijk proberen we dat wel en zien we dingen gebeuren en leggen we verbanden, maar dan gebeurt er iets dat er niet in past en vegen we de lijn uit en tekenen we een nieuwe. En zo worden we redelijk goed in tekenen. Want we denken altijd dat we de realiteit ontdekken, terwijl we haar eigenlijk creëren, soms alleen en soms met veel en bijna altijd met veel moeite.

Als we het zo zeggen, lijkt het wel moeilijk om een onderscheid te maken tussen realiteit en verhaal, tussen non-fictie en wel-fictie. Misschien moeten we niet zozeer focussen op dat verschil, want zo kunnen we beter kijken naar de manieren waarop die verhalen ineen zitten, waar de gelijkenissen liggen, welke patronen ze vertonen, welke vormen al die configuraties aannemen.

In januari stellen we onze blik bij en gaan we, onder de noemer FRICTIE, op onderzoek uit. We kijken samen naar films die op een bijzondere, grappige of creatieve manier omgaan met de constructie van verhalen. We tonen een alternatief op de film die zichzelf trots fictie noemt, maar onder het mom van verbeelding een gewelddadige realiteit helpt vormgeven. Een alternatief op de zelfverklaarde non-fictie die, met de belofte op waarheid, zijn eigen constructie probeert uit te wissen.

FRICTIE is diep vanbinnen een ode aan de mogelijkheid om uit de chaos van het reële en de apathie van het universum betekenissen te bouwen, verhalen die het toeval omhelzen en het absurde toejuichen.

(tekst: Bert Lesaffer, programmator)

X
Thu 14.11.19

Posters KASKcinema in RIOT

Jurgen Maelfeyt bekijkt zijn ontwerpen en ziet dat het goed is.

Met zijn team bij design studio 6’56” heeft Maelfeyt door de jaren heen talloze KASKcinema-affiches ontworpen. Sommige van deze posters verwierven zelfs internationale bekendheid. Voor het eerst wordt een selectie van deze affiches samengebracht, in galerij RIOT.

"Jurgen’s visual references span the latter half of the 20th Century, chopping between psychedelic hippy crystals, Technicolour landscape photography, acid house and New Wave cinema." (site: It's nice that)

De tentoonstelling loopt nog tot 18.01.2020 en is gratis. Koop je een affiche, dan krijg je daar een duoticket voor de KASKcinema bij.


X
Thu 04.07.19

Jij kiest de film

Filmcollectief Kinoautomat zoekt naar begeesterde inleiders en passionele presentatoren voor haar volgend seizoen Kinoclubs.

Kinoautomat organiseert maandelijks een filmclub in onze zaal waarbij cinefiele enthousiastelingen de mogelijkheid krijgen om een bijeenkomst te cureren. De curator in kwestie kiest een nauw bij het hart gelegen film en geeft een 20-30 minuten inleiding en/of uitleiding die de film met een bepaalde insteek liefdevol onder de loep neemt.

Zelf gefascineerd door de productiecontext, cinematografie, maatschappelijke thematieken of filosofische vraagstukken van een bepaalde film? Of misschien wil je een lofzang brengen aan je favoriete acteur, regisseur of filmstroming? Wij bieden je de kans om je persoonlijke favoriet op groot scherm geprojecteerd te zien, vergezeld van eigen woorden van waardering. Bovendien krijgen inleiders een kleine vergoeding voor de geleverde voorbereidingen.

Heb je interesse om volgend seizoen een Kinoclub te cureren, stuur dan een korte omschrijving (max 100 woorden) van je voorstel met daarin je naam, invalshoek en een shortlist van relevante filmtitels naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Vervolgens nemen wij contact met je op en plannen we collectief een avond aan kijk- en luistergenot.

X
Wed 27.02.19

Classics Restored Festival

Het Classics Restored Festival brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Ontdek de rijkdom van de filmgeschiedenis aan de hand van de beste recente digitale restauraties, vertoond zoals het hoort.

Van 8 tot en met 10 maart stellen KASKcinema (Gent) en kunstencentrum Buda (Kortrijk) een resem recent gerestaureerde filmklassiekers voor, op DCP. Door steeds beter wordende technieken en digitaal uitgeruste cinema’s wordt het ook buiten de muren van het filmarchief mogelijk parels uit de verre en recente filmgeschiedenis te (her)ontdekken, in de setting waar de films voor gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

Het is mogelijk een festivalpas te kopen (€35 / €20), die toegang biedt tot alle vertoningen. Vanaf nu kan je ook reserveren voor de afzonderlijke films. Tickets kosten €5 (standaard) of €3 (KASKcinema-abonnees, studenten, werklozen, 65+, mindervaliden, HoGent & UGent personeel, leraren, alumni HoGent & UGent).

Een initiatief van Cinea, KASKcinema en Kunstencentrum BUDA.
Met dank aan CINEMATEK, Film-Plateau, Kinoautomat, UGENT, KA_F, Cineteca di Bologna, Cinema Ritrovato, Park Circus, en Taiwan Film Institute. Met de steun van VAF en Stad Gent.
Bedankt aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt de Nationale Loterij dit nieuwe festival.

X
Wed 12.12.18

Body Stuff #2

Na de eerste editie van Body Stuff vorig jaar zijn onze vragen nog niet helemaal beantwoord. Hoe krijgt het lichaam vorm in de cinema? Hoe worden ons ongemak en lijden, onze bewegingen en kronkels weergegeven? Overstijgen seksscènes de vleselijke prikkeling? Is de waarde van naakt in de filmzaal gedaald door de beschikbaarheid van online porno?

Voor het tweede jaar op rij gaan we, met de hulp van enkele gastprogrammatoren, op onderzoek. In januari 2019 zoeken we het lichaam in de bioscoop terug op. Body Stuff!

X
Wed 12.12.18

Foto-expo: RECOLLECTION: Sequence I

Vanaf december 2018 kleedt KASK-fotografiestudent Thomas Vancoppenolle een jaar lang de muren van onze foyer aan. De expo heet RECOLLECTION: Sequence I.

"Een vrouw, verzonken in gedachten. Een hand reikt zich uit naar niets. Een raam zonder zicht. Twee stoelen, die onbezet blijven bij avondstilte. Een wagen, half uit zicht. Een affiche die over het hoofd gezien wordt. Twee benen die zich langzaam over de rand van de zetel wentelen. En iets ontvouwt zich."

Gratis te bezichtigen voor of na een bezoek aan KASKcinema, of tijdens de openingsuren van de academie.

Meer info over Thomas' werk vind je op www.thomasvancoppenolle.com.

X
Thu 08.11.18

Ding Ding Ding

Ding Ding Ding, het eindwerk van KASK-student Dries Cools, is een interactieve pinball-installatie. Druk op de startknop vooraan om een moeilijk gesprek te beginnen. Met de knoppen aan de linker- en rechterkant van de machine bedient u de flippers en kan u de drie personages aan het woord laten.

Er heerst echter geen al te goede verstandhouding tussen de gesprekspartners. Concentreer u dus om de dialoog gaande te houden. Als u de bal verliest en het gesprek onvermijdelijk stilvalt, vergeet dan niet uw transcript mee te nemen aan de rechterkant. Misschien hebben we toch een beetje vooruitgang geboekt en wie weet komen we er volgende keer wel uit.

Test het zelf uit, aan de foyer van KASKcinema!

X
Wed 31.10.18

Live Track Cinema verplaatst

De Live Track Cinema met Hi Hawaii gaat, zoals aangegeven in de flyer, niet door op vrijdag 23 november. De nieuwe datum is maandag 3 december. Excuses voor het eventuele ongemak.

X
Thu 22.03.18

Blockbusters in mei

De term ‘blockbuster’ refereert naar luchtaanvallen die in staat zijn om hele bouwblokken te vernietigen. Vanaf de jaren 40 werd de term als metafoor gebruikt voor grootschalige, financieel succesvolle films zoals Gone with the Wind en Ben Hur. Het is pas vanaf de jaren 70, met Jaws en Star Wars, dat de hedendaagse Hollywood-blockbuster ontstond: films die bewust ontworpen werden om de massa aan te spreken en geld te scheppen. Tegenwoordig heeft de term een negatieve bijklank gekregen door het schaamteloos commerciële model van sequels en prequels, remakes en reboots, strategieën die (meestal) de ziel uit de kunst zuigen.

Daarom gaan we in mei op zoek naar de betere blockbuster, vijf films die de Amerikaanse blockbuster in verschillende periodes weergeven.

X
Sun 11.03.18

Gastenboek

KASK-studenten grafische vormgeving Linh Dong en Farylde Schiltz ontwierpen een gastenboek voor KASKcinema.

Die ligt vanaf nu vóór en na elke vertoning te wachten op jullie harde, zachte, gepeperde, getekende en schuine feedback over de films op ons programma. Voor de dingen die nadien blijven plakken.

X
Wed 28.02.18

Foto-expo: Let Us Not Fall Asleep While Walking

Van februari tot september 2018 kleedt KASK-fotografiestudent David Denil de muren van onze foyer aan. We zien een selectie van uit de reeks 'Let Us Not Fall Asleep While Walking'.

Gratis te bezichtigen voor of na een bezoek aan KASKcinema, of tijdens de openingsuren van de academie.

"In 1991, Ukraine gained its independence from the Soviet Union in the aftermath of its dissolution at the end of the Cold War. Following independence, Ukraine declared itself a neutral state. In 2013, protests against the government of President Yanukovych broke out in downtown Kiev after the government made the decision to suspend the Ukraine-European Union Association Agreement and seek closer economic ties with Russia. This began a several-months-long wave of demonstrations and protests known as the Euromaidan, which later escalated into the 2014 Ukrainian revolution that ultimately resulted in the overthrowing of Yanukovych and the establishment of a new government. These events precipitated the annexation of Crimea by Russia in March 2014, and the War in Donbass in since March 2014.

‘Let Us Not Fall Asleep While Walking’ depicts the psychological state of this Ukraine looking at its future while haunted by its past and memory. The images are metaphorical representations from the everyday life encountered where time seems frozen but dreams of hope still linger."

http://daviddenil.com/project/letusnotfallasleepwhilewalking/

X
Wed 13.12.17

Body Stuff

Studies wijzen uit dat wij, mensen, tegenwoordig minder seks hebben dan vroeger. Evolutionaire rebellie! In een wereld met apps die seksuele ontmoetingen faciliteren, snijdt die digitale connectiviteit tegelijk ook in ons been. De massale hoeveelheid online porno wordt als een van de bepalende factoren van de daling gezien.

De consumptie van pornofilms achter gesloten deuren is er pas gekomen met de komst van de VHS in de jaren 80, versterkt door de DVD en geëxplodeerd met het world wide web. Wie vroeger naar een dimensie méér verlangde dan ‘de vuile boekskes’ konden bieden, moest zich naar de seksbioscoop wenden. Of in de jaren 70 naar de reguliere bioscopen, toen het genre na Deep Throat even expliciet aan bod kwam.

De beperkte toegankelijkheid en het publieke karakter van seks in film had een invloed op de niet-pornografische filmconsumptie. Mensen gingen in 1953 niet enkel naar Zomer met Monica omdat ze van Ingmar Bergman hielden; Basic Instinct en Striptease waren grote hits in de jaren 90 door een marketing gestut op seks en naakt. Een blote borst in een film was iets om te koesteren. (En dan breken we de discussie over de quasi-afwezige naakte man in de filmgeschiedenis nog niet eens open)

Nu porno zo goed als volledig binnen de grenzen van de huiskamer is geslopen, stellen we ons de vraag of er minder naakt en seks aanwezig is, of hoeft te zijn, in hedendaagse film. Is de waarde van de naakte borst in de cinema gedaald? Of is er net méér naakt en seks in de cinema, omdat we er meer gewoon aan zijn?

Wij weten het antwoord niet. Wat we wel weten, is dat we in januari op onderzoek gaan. In januari zoeken we het lichaam in de bioscoop terug op. Body Stuff!

X
Thu 23.11.17

Live Track Cinema met Hiele uitgesteld

In tegenstelling tot was eerder gecommuniceerd, gaat de Live Track Cinema met Hiele op vrijdag 8 december niet door. Een nieuwe datum wordt weldra meegegeven.

X
Thu 14.09.17

Payconiq

Vanaf dit seizoen kunnen jullie aan de kassa met de app Payconiq betalen. Je hebt een smartphone nodig, met de app erop gedownload. Meer info vind je hier.

X
Tue 27.09.16

Please Release Me

Van de vele duizenden langspelers die er jaarlijks worden gemaakt, komt slechts een klein percentage uiteindelijk in de (Belgische) zalen. De redenen zijn divers: het geld voor een wereldwijde distributie was niet voorzien, een deal met een distributeur loopt dan toch spaak, de kosten voor ondertiteling worden te hoog ingeschat, etc..

De programmatoren van vier filmhuizen: KASKcinema (Gent), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), Cinema ZUID (Antwerpen) en Cinema ZED (Leuven) zien op festivals in binnen- en buitenland vaak steengoede films, die maar niet in België uitkomen. Erg jammer, want veel pareltjes blijven zo onbekend en dus onbemind bij het grote publiek. Vandaar dat werd beslist de krachten te bundelen en samen een nieuw initiatief op poten te zetten. Onder de naam PleaseReleaseMe verzamelen de deelnemende filmhuizen steengoede films, zonder Belgische distributeur, die in hun zalen zullen spelen. Eén nieuwe titel per maand, en dit vanaf september tot en met december 2016. Nadien wordt het project geëvalueerd en mogelijk verdergezet in 2017, wie weet met nieuwe partners.

Ook mediapartner Knack Focus staat achter ons idee en staat ons bij in promotie en suggestie van nieuwe titels.

X
Tue 20.09.16

X-ray

Film is veel tegelijk - een medium, een technologie, een object, een kunstvorm, een verhaal, een beleving.

Met de nieuwe programmalijn X-Ray stellen we, samen met het Atelier Mediakunst van KASK, elke maand een avond voor waarin film in zijn veelheid en tastbaarheid gebruikt, getoond en uitgedaagd wordt.

Telkens is ook een (internationale) maker aanwezig.

X
Wed 14.09.16

UiTPAS

Vanaf dit jaar is KASKcinema lid van UiTPAS van Uit in Gent. Met die kaart kan je UiTpunten sparen, die je dan kan omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel. Bij elk bezoek aan KASKcinema spaar je 1 punt.

Inwoners van Gent die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zijn, hebben een extra voordeel: zij krijgen 80% korting op een filmticketje (behalve bij enkele speciale events).

Meer info op https://uitin.gent.be/uitpas/wat.

X
Thu 24.03.16

Foto-expo

Vanaf 2016 gaat KASKcinema een samenwerking aan met de opleiding Fotografie aan KASK / School of Arts Gent. Per filmseizoen worden twee foto-expo's georganiseerd in de foyer van KASKcinema. Die kan je dus gratis bezichtigen voor of na de vertoning.

De eerste expo gaat - uitzonderlijk - van start in maart 2016 en zal lopen tot december. Fotografe Annelies Van den Bergh stelt Trennungslinie voor.

"Mijn familie gaat ons thuis na zestien jaar verlaten. Ik moet de plek waar ik ben opgegroeid achterlaten. Mijn eerste reactie op dit nieuws was opluchting, als kind vond ik dit een zeer beangstigende plek. Maar toen hadden we plots werkelijk een ander huis en het gevoel van verlies groeide in mij. Ik was bang dat het oude huis me zou ontglippen, als of ik dan iets belangrijks kwijt was.

Daarbovenop ben ik heel mijn leven student geweest en nu sta ik op het punt dat niet langer te zijn. De vraag wat er nu gaat komen duikt vaak op en ik heb geen antwoord. In die kleine existentiële crisis zoek ik naar een manier om een overzicht te creëren van wie ik ben en mezelf duidelijker te zien.

Voor het project duik ik onder in mijn herinneringen. Ik verzamel puzzelstukken in mijn hoofd, allemaal intuïtieve impressies die mij blijven achtervolgen en mijn blik vormen. Vertrekkend vanuit mijn kinderlijke herinneringen fotografeerde ik het huis dat we na al die tijd gingen achterlaten. Alle beangstigende en kenmerkende dingen hield ik vast met mijn camera. Hetzelfde deed ik met mijn geboortedorp in Duistland.
De herinneringen van dit dorpje zijn heel vaag en kinderlijk, gevuld met kleur en zonneschijn, in tegenstelling tot mijn oud woonplaats in België. Bij beide plaatsen probeerde ik de sferen en gevoelens van het mentale beeld dat ik erover geschetst heb vast te leggen. Trennunglinie is het verhaal van twee zeer verschillende plaatsen en wat deze in mijn hoofd hebben achtergelaten in mijn leven.”

X
Wed 02.09.15

KNT

Een nieuw seizoen, een nieuw initiatief: KNT (Kinderen Niet Toegelaten) is een reeks cult-, pulp- of genrefilms die we elk twee keer vertonen, telkens op woensdag om 22:30. De eerste in de rij: The Babadook, de Australische horrorfilm die afgelopen jaar bijzonder veel buzz kreeg, maar nog amper werd vertoond in België (23/9 en 30/9). En daarna, als eerbetoon aan de net overleden Wes Craven: Scream. We vertonen deze meta-slasher uit 1996, een van invloedrijkste in het genre, op originele 35mm-film (7/10 en 28/10).

X
Tue 09.06.15

Filmseizoen 2014-15: box office

Eind mei beëindigden wij het filmseizoen 2014-15 van KASKcinema. In totaal hielden wij, in onze zaal met 86 zeteltjes, 133 publieke filmvertoningen voor 5572 kijkers.

Dit waren de best bezochte films:

1. Night of the Palms - 18 december - 125 kijkers
2. La Jetée (Chris Marker) + Nuit et Brouillard (Alain Resnais) - Film-Plateau - 28 oktober - 98 kijkers
3. Solaris (Andrei Tarkovsky) - Film-Plateau - 9 december - 90 kijkers
4. Porco Rosso (Hayao Miyazaki) - GOLDMINETIES i.s.m. Film Fest Gent - 21 januari - 90 kijkers
5. The man with the movie camera (Dziga Vertov) - Film-Plateau - 2 december - 88 kijkers
6. Amarcord (Federico Fellini) - Film-Plateau - 17 februari - 87 kijkers
7. Shirley: Visions of Reality (Gustav Deutsch) - 10 oktober - 85 kijkers
8. Condor Gruppe + Tine Guns - Live Track Cinema i.s.m. Democrazy - 24 april - 82 kijkers
9. Feel My Love (Griet Teck) - 25 september - 81 kijkers
10. M - Eine Stadt Sucht Einen Mörder (Fritz Lang) - 7 oktober - 80 kijkers
11. Lennert Coorevits + Duel - Live Track Cinema i.s.m. Democrazy - 17 april - 76 kijkers
12. Funny Games (Michael Haneke) - GOLDMINETIES - 13 januari - 75 kijkers
13. The Tribe (Myroslav Slaboshpytskiy) - One Shot Cinema i.s.m. Film Fest Gent - 18 maart - 73 kijkers
14. Coppers (Ben Gijsemans) + Un Chien Andalou (Luis Buñuel) met live muziek - Tumult in Gent - 25 maart - 70 kijkers
15. Freaks (Tod Browning) - Film-Plateau - 30 september - 65 kijkers
16. Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt (Walter Ruthman) met live muziek - Filmtonen - 27 november - 65 kijkers
17. Jonathan Hodgson: compilatie kortfilms - 5 maart - 64 kijkers
18. The Room (Tommy Wiseau) - 12 februari - 61 kijkers
19. Mad Max (George Miller) - 19 mei - 61 kijkers
20. Night of the Horror - 31 oktober - 60 kijkers

X
Wed 11.03.15

Live Track Cinema

In april organiseren wij in samenwerking met Democrazy Live Track Cinema. Dit is een nieuw initiatief waarbij wij pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen.

De eerste editie is met Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) + Duel, een van de eerste films van Steven Spielberg.
Wanneer? vrijdag 17 april om 20u
Meer informatie

De tweede is met Condor Gruppe + Tine Guns die beelden bij de muziek monteert.
Wanneer? vrijdag 24 april om 21u
Meer informatie

X
Fri 05.12.14

Goldmineties

Na drie jaar de maand januari te wijden aan muziek in films, onder de naam Sound & Vision, gooien we het dit jaar over een andere boeg.
De maand januari wordt in 2015 volledig gewijd aan de nineties.
Films die voor sommigen reeds een klassieker zijn of films die stilletjes op weg zijn er een te worden. Een hele maand krijgen ze een plaats in KASKcinema. Als slotfilm tonen we een publieksfavoriet. Hiervoor kunnen jullie online stemmen.
Programma online!


X
Thu 04.12.14

Night of the Palms

Donderdag 18 december is het opnieuw Night of the Palms! Studenten uit verschillende disciplines kunnen allen een 60 seconden durende film opsturen. De presentatie is gratis en staat open voor iedereen. Elke deelnemende student wordt beloond met een gratis palm. Een eigenzinnige jury honoreert de beste films met nog meer palm(s).

Praktisch:

Indienen van de films: ten laatste vrijdag 12 december om 17.30
Online kan tot zondag 14 december in de urne aan de KASKcinema of via http://www.wetransfer.com gericht aan .(JavaScript must be enabled to view this email address)

De films duren exact 1 minuut (60sec.) met inbegrip van eventuele titels. Ze zijn van goede technische kwaliteit, bij voorkeur in QuickTime, AVI of mp4, in een resolutie van 1920x1080 en 25 beelden per seconde. Ze kunnen aangeleverd worden op CD, dataDVD of online via http://www.wetransfer.com naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Maak een eigen klankband zonder schending van het auteursrecht! Gebruik een flyer als inschrijfformulier of geef onderstaande gegevens door bij online inschrijving. Identificeer eveneens CD of DVD. Verwerk je naam in de titel van de file.

Naam en voornaam
Titel van de film
Afstudeerrichting en Studiejaar
Hogent e-mailadres

X
Tue 23.09.14

Abonnement

Vanaf nu kan je een abonnement van KASKcinema kopen. Met dit pasje kan je een heel seizoen lang à volonté naar onze filmvertoningen komen. Standaardprijs is €60; het reductietarief voor studenten, leraars, HoGent- en UGent-personeel en -alumni, 65-plussers en werklozen is €35. Om jullie de berekening te besparen: vanaf 12 voorstellingen doe je een voordeel. Het abonnement is te verkrijgen vóór elke vertoning of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

X
Thu 29.05.14

Slotfilm seizoen 2013-14

Op 29 mei vieren wij het einde van ons filmseizoen 2013-14. En hoe beter het jaar afsluiten dan met rasecht entertainment uit de jaren ‘80? De keuze van film hebben wij echter niet zelf gemaakt - dat deden jullie. Via een stemming op onze Facebook-pagina, waarbij tien opties aangeboden worden, bleek The Goonies de winnaar.

The Goonies, ondertussen uitgegroeid tot de ultieme nostalgie-trip, werd geschreven door Steven Spielberg en Chris Columbus, en geregisseerd door Richard Donner, die ook instond voor die andere eighties classics Superman en Lethal Weapon.

De uitslag van onze poll:
1. The Goonies 26%
2. Who Framed Roger Rabbit 21%
3. Back to the Future 19%
4. Stand By Me 15%
5. Gremlins 7%
6. Weekend at Bernie's 6%
7. The Karate Kid 2%
8. Porky's 2%
9. Hector 1%
10. Splash 1%

X
Wed 12.02.14

The Battery is One Shot Cinema van april

De One Shot Cinema-film van april wordt The Battery, het filmdebuut van Jeremy Gardner uit 2012. The Battery is een boeiende Amerikaanse indie film over twee ex-baseballspelers op de vlucht voor een horde zombies. Hun botsende karakters maken de zombie-apocalyps er echter niet makkelijker op... Bekijk de trailer alvast hier. De film werd gedraaid op een microbudget en won al verschillende mooie prijzen op het festivalcircuit.

One Shot Cinema is een initiatief van Film Fest Gent en KASKcinema waarbij een recente film die niet in de reguliere bioscopen kwam, een maand lang vertoond wordt. Je kan The Battery bij ons komen bewonderen, op woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 april.

X
Mon 20.01.14

Pieta is One Shot Cinema van maart

De One Shot Cinema-film van maart wordt Pieta, de film van Kim Ki-Duk uit 2012. Deze Zuid-Koreaanse regisseur is vooral bekend van Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring en Bin-Jip. Pieta gaat over crimineel die zijn levensstijl moet herevalueren wanneer een mysterieuze vrouw opduikt die zegt zijn lang verdwenen moeder te zijn. Bekijk de trailer hier. Pieta won in 2012 de Gouden Leeuw op het Internationale Filmfestival van Venetië, een van de meest prestigieuze filmprijzen.

One Shot Cinema is een initiatief van Film Fest Gent en KASKcinema waarbij een recente film die niet in de reguliere bioscopen kwam, een maand lang vertoond wordt.

X
Mon 06.01.14

Sound & Vision in Punchlijst van De Standaard

Elke week publiceert De Standaard zijn Punchlijst, "De 10 dingen die u deze week niet mag missen". In het weekend van 4-5 januari 2014 werd KASKcinema in de lijst opgenomen. Op nummer negen vind je Sound & Vision, ons programma van januari met een focus op muziek - klik hier voor het artikel. Het is overigens niet de eerste keer dan we gepuncht werden - eerder al werden Night of the Horror en enkele filmvoorstellingen met live muziek opgenomen.

X
Fri 25.10.13

Muziekworkshop voor kinderen op 26/1/2014

Muziekworkshop voor kinderen op 26/1/2014
Op 26 januari 2014 biedt KASKcinema een workshop ‘muzikale begeleiding bij films’ aan voor kinderen. Deze komt onder leiding van Tom Van der Schueren, onze huispianist, te staan.
Opgelet! Deze workshop is enkel voor kinderen vanaf 8 jaar die al muzikale voorkennis hebben.
Na de workshop wordt ook nog een kortfilm vertoond voor zowel ouders als kinderen.
Meer info volgt.

X
Fri 25.10.13

28 november 2013: Stadssymfonie en Havenstad

Een filmprogramma bestaande uit een kwartet van stedenfilms uit de jaren ’20 die op diverse manier vier havensteden verbeelden.

In het interbellum ontstond het fenomeen van de stadssymfonie – films met gedeeltelijk documentaire, experimentele en narratieve kenmerken waarin de moderne stad de hoofdrol speelde. Stedelijke opnames werden volgens muzikale richtlijnen als visuele symfonieën gestructureerd waardoor deze bijzondere vorm van de stadsfilm zich de polsslag van de moderne stad eigen maakte en in de taal van de film vertaalde. Het meest bekende voorbeeld is Walther Ruttmann’s film Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt (1927). Er zijn echter nog tientallen andere stadssymfonieën uit de jaren ’20 en ’30 die alles andere als minder interessant zijn en tot de dag van vandaag een enorme visuele kracht uitstralen. Opvallend is daarbij het aantal films over havensteden – van New York en Tokio over Rotterdam naar Porto en Oostende.
Onder het thema van de stadssymfonie en de havenstad zullen vier films worden vertoond (op 16mm en 35mm) die zowel de grote metropool verbeelden (Manhatta, Paul Strand & Charles Sheeler, 1921) als ook wat kleinere, middelgrote havensteden (Images d’Ostende, Henri Storck, 1929/30; De Stad die Nooit Rust, Friedrich von Maydell & Andor von Barsy, 1928; Impressionen vom alten Marseiller Hafen (Vieux Port), Laszlo Moholy-Nagy, 1929). De Stad die Nooit Rust over Rotterdam werd recentelijk door EYE Film Instituut Nederland in zijn oorspronkelijke première versie gereconstrueerd, die tachtig jaar als verloren werd beschouwd.
De films worden muzikaal begeleid door Johan Derycke. De inleiding bezorgt filmwetenschapper en –archivaris Eva Hielscher, die binnen het project ‘City Symphonies: Urban Modernity, Film, and Avant-Garde (1920-1940)’ doctoraatsonderzoek aan de UGent doet.

Een filmprogramma samengesteld door Eva Hielscher en Steven Jacobs, Vakgroep Kunstwetenschappen van de UGent. In samenwerking met Courtisane.

X
Fri 25.10.13

Regisseur Avi Mograbi te gast op 14 en 15 november 2013

Israëlisch filmmaker Avi Mograbi komt op 14 en 15 november naar Gent voor een masterclass over documentaire cinema. Aansluitend wordt op donderdagavond zijn recentste film Nichnasti pa'am lagan [Once I Entered a Garden] vertoond. En op vrijdag 15 november vertonen we de documentaire Z32 in zijn aanwezigheid.
Regisseur, cameraman, acteur, staatsburger: in zijn films manifesteert Mograbi zich in vele gedaanten. Telkens vormt het Israëlisch-Palestijns conflict de achtergrond waartegen Mograbi's professionele en private leven wordt getekend. In How I Learned to Overcome My Fear and Love Arik Sharon (2002), confronteert Mograbi de camera rechtstreeks om verslag te doen van zijn groeiende fascinatie voor Sharon, frontman van de conservatief-rechtse Likud partij. Happy Birthday Mr. Mograbi (1999) weeft een fijn verband tussen zijn verjaardag en de viering van de 50° verjaardag van de staat Israël. Ook in Once I Entered A Garden ontwikkelt het maakproces van de documentaire-in-wording zich parallel aan het politieke thema. De documentaire vertrekt van het plan om een neef te filmen die regelmatig de grens tussen Israel en Libanon oversteekt. Geleidelijk verschuift de aandacht weg van deze concrete aanleiding naar de hoopvolle overweging dat een gemeenschappelijke geschiedenis gedeeld kan worden in de luwte van de actualiteit, over grenzen van scheiding, nationaliteit en identiteit heen. Zo wordt het politieke, sociale en militaire drijfzand getoetst aan de ambiguïteit van documentaire cinema waarbij fictionalisering binnensluipt in de actualiteit, enscenering de verslaggeving begeleidt en woede wordt geacteerd voor de camera.

X
Fri 25.10.13

Programma One Shot Cinema bekend: Focus op Martin Scorsese

In samenwerking met het Filmfestival Gent, en parallel aan de tentoonstelling in het Caermersklooster, is onze reeks One Shot Cinema tot en met januari 2014 volledig op Martin Scorsese gericht. We tonen verschillende documentaires van zijn hand over thema’s die hem nauw aan het hart liggen: cinema en muziek.

A PERSONAL HISTORY WITH MARTIN SCORSESE THROUGH AMERICAN MOVIES
VS – Martin Scorsese – 1995 – 225’
Woensdag 23/10 – 20h30
Een persoonlijke kijk op de geschiedenis van de Amerikaanse film beginnend bij D.W.Griffith en eindigend in 1969, het moment dat Scorsese zelf films begon te maken.

THE LAST WALTZ
Vs – Martin Scorsese – 1978 – 117’
Woensdag 30/10 en 6/11 – 20h30
Het laatste optreden van The Band in 1976. Een legendarisch concert door de aanwezigheid van twaalf bekende gastmuzikanten, waaronder Bob Dylan, Neil Young en Van Morrison, afgewisseld met studio-opnames en interviews.

THE BLUES: FEEL LIKE GOING HOME
Vs – Martin Scorsese – 2003 – 110’
Woensdag 13/11 en 20/11– 20h30
Eerste deel van een documentairereeks over de geschiedenis van Blues-muziek waarin Scorsese niet alleen in Mississippi maar ook in West-Afrika op zoek naar de wortels van de Delta Blues.

MY VOYAGE TO ITALY
VS – Martin Scorsese – 1999 – 246’
Woensdag 27/11 en 4/12 – 20h30
Een dertigtal belangrijke fragmenten uit de Italiaanse filmgeschiedenis, met een focus op de bloeiperiode van 1940-1965 waarbij Scorsese films toont die hem persoonlijk geïnspireerd hebben en die toelicht met achtergrondinformatie en scherpe analyses.

SHINE A LIGHT
VS – Martin Scorsese – 2008 – 122’
Woensdag 11/12 en 28/12 – 20h30
Een terugblik op de carrière van de Rolling Stones via interviews met bandleden en andere bekenden afgewisseld met beelden van concerten, vastgelegd door een uitzonderlijke crew.

AMERICAN MASTERS – NO DIRECTION HOME: BOB DYLAN
VS – Martin Scorsese – 2005 – 208’
Woensdag 8/1 en 15/1 – 20h30
Een intiem beeld van singer-songwriter Bob Dylan die opnames bevat van nooit eerder vertoonde interviews met de artiest zelf en andere muzikanten en artisten.

GEORGE HARRISON: LIVING IN THE MATERIAL WORLD
VS – Martin Scorsese – 2011 – 208’
Woensdag 22/1 en 29/1 – 20h30
Een zeer persoonlijke film over George Harrison die in chronologische volgorde zijn leven als Beatle, zijn successen als solo artiest en zijn levenslange zoektocht naar de balans tussen het materiële en het spirituele vertelt aan de hand van zeldzame en nooit eerder vertoonde foto’s, beelden en opnames.

X
Tue 14.05.13

programma KIDS@KASKcinema 2013 - 2014

De thema’s voor het KIDS@KASKcinema
programma in 2013 - 2014 zijn al bekend!

27 oktober: Ciné Kadee te gast!
24 november: Licht
kerstvakantie: speciale vertoning (meer informatie volgt)
26 januari: Muziek
23 februari: Liefde en vriendschap
30 maart: Acrobaten
27 april: Aprilvissen
25 mei : Aan zee

X
Tue 30.04.13

publieksonderzoek

KASKcinema voert een publieksonderzoek uit om de samenstelling, tevredenheid en verwachtingen van het publiek van KASKcinema in kaart te brengen.

Dit onderzoek kadert binnen een praktijkproject in samenwerking met Universiteit Antwerpen. Via onderstaande link kan u deelnemen aan een bevraging die ongeveer 10 minuten tijd in beslag zal nemen. Uiteraard worden uw antwoorden strikt vertrouwelijk behandeld en uitsluitend voor statistische doeleinden in anonieme vorm verwerkt.
Door uw medewerking maakt u kans op een etentje in het KASKcafé voor twee personen (soep, verse daglunch, dessert + drankje).

X
 • profiel

  De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) herbergt niet enkel een filmopleiding, maar heeft sinds 2011 ook een eigen filmzaal ter beschikking. Deze cinema op de historische Bijlokesite richt zich echter niet enkel op kunststudenten, maar ook op andere filmliefhebbers.

  KASKcinema is een vertoningsplatform voor films die buiten het reguliere circuit vallen. Zo programmeren wij festivalhits die in België geen traditionele distributie vonden, klassiekers en cultfilms, documentaires en animatiewerk, audiovisuele experimenten en kortfilms.  Door een originele en kwalitatieve programmatie willen wij de honger van zowel filmliefhebbers als studenten stillen. Onze doelstelling is om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met filmpareltjes van vroeger en nu, uit alle hoeken van de wereld, van allerhande genres en formaten (waaronder 35mm-prints). We willen jullie, de kijkers, uitdagen en prikkelen met nieuwe stijlen en ideeën.

  KASKcinema = films voor durvers.

  Om een eigenzinnige en kwalitatieve programmatie te garanderen werkt KASKcinema samen met verschillende culturele partners zoals Film-Plateau UGent, Courtisane, Democrazy, Kinoautomat,... Bovendien reiken wij vaak een breder kader aan. Dat doen we via lezingen, inleidingen, live muzikale begeleiding en masterclasses waardoor het filmgebeuren een event wordt. Omdat de meeste van onze films bovendien slechts één keer vertoond worden, is ongeveer elke screening een evenement op zich.

  Met KASKcinema willen wij een kwaliteitsmerk voor jong en oud zijn, ongeacht genre of stijl, en wij streven er altijd naar verrassend uit de hoek te komen. In uitstekende technische omstandigheden willen wij het publiek prikkelen met het medium film en audiovisuele werken in al hun glorie op het grote scherm brengen.

  Wij organiseren ook terugkerende events: KIDScinema op zondagvoormiddag, , masterclasses en andere events (Weird Wednesdays, Night of the Horror, Night of the Palms,...).

  KASKcinema is een initiatief van Forum K vzw en de School of Arts van de Hogeschool Gent. De werking van KASKcinema wordt ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds en de stad Gent.

  Maandelijks is er Please Release Me, een initiatief in samenwerking met Buda Kunstencentrum, Cinema Zed, Cinema Zuid, The Roxy Theatre en Focus Knack waarbij we een recente film uitbrengen die geen reguliere release kreeg.

 • kids

  KASKcinema is niet enkel voor de grote mensen, ook voor de kleintjes worden er filmvertoningen georganiseerd. Elke laatste zondagvoormiddag van de maand (tenzij anders aangekondigd) zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om 10u30 in KASKcinema om filmpareltjes en niet-commerciële kinderfilms te ontdekken.

  Bij elke vertoning staat er een thema centraal. Het filmprogramma duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en wordt deskundig en met humor begeleid. Nadien is er telkens een workshop op maat.

  Prijs film: 4 euro / kind (-12 jaar), 6 euro / volwassene

 • zaalverhuur

  Ben je op zoek naar een leuke avond- of namiddagvullende activiteit, of zoek je een originele locatie voor jouw uniek evenement?

  KASKcinema, de cinemazaal die deel uitmaakt van het KASK / School of Arts Gent op de Bijloke-site kan gehuurd worden voor lezingen, congressen, presentaties, verjaardagsfeestjes en natuurlijk filmvertoningen. We kunnen hiervoor een filmprogramma op maat samenstellen. Recepties en andere evenementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

  KASKcinema beschikt over 86 plaatsen en is technisch goed uitgerust.
  KASKcinema kan gehuurd worden op momenten dat er geen publieke programmatie is en er geen les in de cinemazaal wordt gegeven.

  Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Elisa De Schepper (09 2433676 – .(JavaScript must be enabled to view this email address)).

 • contact

  KASKcinema
  Godshuizenlaan 4
  9000 Gent
  googlemaps
  T: +32 (0)9 2433676
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  coördinatie KASKcinema:
  Elisa De Schepper
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  programmatie en communicatie KASKcinema:
  Lennart Soberon
  E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Postadres:
  KASK – Hogeschool Gent t.a.v. KASKcinema
  Louis Pasteurlaan 2
  BE – 9000 Gent

  Met het openbaar vervoer:
  Vanaf het St-Pietersstation: tram 1 (Gentbrugge/Tramloods) of tram 3 (Gentbrugge/Moscou) – afstapplaats Bijlokehof.
  Vanaf het centrum: tram 1 (Sint-Denijs-Westrem Fl. Expo) of tram 3 (Zwijnaarde Bibliotheek) – afstapplaats Bijlokehof.

  Met de wagen:
  Vanaf E40 / E17: Volg B401 richting Gent / Centrum – Neem afrit 1 (Alle richtingen) – Aan de verkeerslichten links en rechtdoor volgen – St-Lievenslaan – Citadellaan – Ch. De Kerckhovenlaan – Ijzerlaan – Godshuizenlaan (voor de verkeerslichten)

  De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en een beperkt aantal plekken is voorzien in de zaal. Het toilet voor rolstoelgebruikers bevindt zich op de eerste verdieping, en is bereikbaar met een lift. Contacteer ons voor meer info.

 • tickets

  € 6 (standaard)
  € 4 (studenten, werklozen, 65+, HoGent & UGent personeel, leraren, alumni HoGent & UGent)
  € 1,20 (UiTPAS kansentarief)
  KIDScinema: € 4 (kind -12 jaar) en € 6 (volwassene)
  Sommige speciale vertoningen hebben een ander tarief - dit staat aangegeven op de website.

  Je kan ook een abonnement kopen. Met dit pasje kan je een heel jaar lang à volonté naar de reguliere filmvertoningen van KASKcinema komen. Standaardprijs is €75; het reductietarief is €45. Om jullie de berekening te besparen: vanaf 12 voorstellingen doe je een voordeel. Het abonnement is te verkrijgen vóór elke vertoning of via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

  Bent u graag 100% zeker van uw plaats?  Reserveer hier je ticket(s) (dit geldt ook voor mensen met een abonnement)

  U kan betalen aan de kassa op de avond zelf.
  De gereserveerde plaatsen worden 2 minuten voor de screening terug vrijgegeven.

 • KASKcafé

  Op de Bijlokecampus kan je alle weekdagen van 10u tot 20u30 in het café van KASK terecht. Zowel studenten, docenten als externen zijn er welkom in een rustige en hartelijke sfeer. ‘s Middags en ‘s avonds worden soep, dagschotels, broodjes en salades geserveerd. Alle gerechten zijn huisgemaakt op basis van eerlijke en gezonde producten.

  Je kan er kranten lezen, draadloos surfen en eindeloos discussiëren. ’s Avonds kan je er voor de film terecht voor een hapje. Contact: .(JavaScript must be enabled to view this email address). KASKcafé bereik je via de Louis Pasteurlaan 2.

  Bij KASKcinema zelf is er ook nog een foyer, waar je vóór en na de film nog iets kan drinken.