Nieuwsbrief
T
F
Thu 10.01 - 20:30

Bruce LaBruce double bill

Bruce LaBruce,
geen ondertitels, DCP

ticket: double bill: €8 / €5 - films apart: €5 / €3

RESERVEER

De Canadees Bruce LaBruce is een van de boegbeelden van de queer cinema. Met een leger homoseksuele helden en antihelden valt hij op een speelse en subversieve manier heteronormativiteit en dominante vormen van filmmaken aan. Zijn films zijn seksueel en lichtvoetig, goedkoop en ruw, energiek en bevreemdend.

20:30 | Hustler White (Bruce LaBruce & Rick Castro, 1996, 79’)
Trailer

Een lijk drijft in een jacuzzi in Los Angeles. In een voice-over vraagt hij zich af hoe hij daar geraakt is. Flashback - de man, Monti Ward, blijkt een prostituee. Op Santa Monica Boulevard wordt hij opgepikt door Jürgen Anger, een schrijver met een vuil Duits accent die een crush op hem krijgt.

Er hangt een sleezy sfeertje in de straten van Los Angeles, en misdaad en seks zijn nooit veraf. De film lokte alvast controverse uit door een beruchte amputatie-seksscène. Voormalig topmodel (en Madonna’s ex-lief) Tony Ward vertolkt Monti Ward, terwijl Bruce LaBruce zelf Jürgen Anger speelt.

22:15 | No Skin Off My Ass (Bruce LaBruce, 1991, 73’)
Trailer

In No Skin Off My Ass, een van zijn eerste films, vermengt Bruce LaBruce seks en politiek, een combinatie die hij later vaak zou herhalen. Een punk kapper, genaamd The Hairdresser en vertolkt door LaBruce, raakt geobsedeerd door een neo-Nazi skinhead, schijnbaar zonder stem.

In deze film speelt ook G.B. Jones, een Canadese kunstenares die samen met LaBruce in Canada queer punk zines publiceerde - meer daarover in Queercore: How to punk a revolution op 14 februari. No Skin Off My Ass werd een cultfilm en Kurt Cobain gaf aan dat het zijn lievelingsfilm was.