Nieuwsbrief
T
F
Thu 16.11 - 20:30

Coeur Fidèle (1923)

Jean Epstein, Frankrijk, 90', Frans gesproken, Engels ondertiteld

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERMarie wordt door haar adoptieouders uitgebuit als serveerster in hun bar in de haven van Marseille. Haar gevoelens voor havenarbeider Jean verlichten de zware lasten op haar schouders, zeker wanneer Jean haar liefde beantwoordt. Hun relatie blijkt echter te mooi om waar te zijn wanneer Marie door haar ouders geforceerd wordt om de huwelijksboot in te stappen met Petit Paul, een alcoholverslaafde vaste klant aan de bar. Jean volgt het paar naar hun verblijf en de mannen vechten op een kermis om Maries liefde. Wanneer Jean het gevecht verliest en Marie zwanger raakt van Petit Paul, lijkt het einde verhaal voor de twee geliefden. Alles is echter toegestaan in liefde en oorlog.

Jean Epstein, mede bekend door zijn werk als filmtheoreticus, wilde met Coeur Fidèle groter publiek trekken door een melodrama te maken, dan wel eentje gestript van alle conventies die normaal bij het genre komen kijken. “Een film zo sober en simpel dat het aanleunt tegen de verhevenheid en excellentie van de tragedie,” aldus Epstein. Het kostte hem welgeteld 1 nacht om het scenario neer te pennen.

Deze film wordt voorzien van live begeleiding door muzikant Bart Maris en studenten klassieke muziek van KASK & Conservatorium.