Nieuwsbrief
T
F
Sun 10.03 - 11:00

Slapstick & Animatie Extravaganza (8+)


ticket: €5 (volwassene) / €3 (kind)

RESERVEER

Animatie en slapstick waren bijzonder populair in de vroege dagen van cinema. Zonder woorden kwamen fantastische werelden tot leven en waanzinnige stunts brachten bij velen hun wereld op hol. De uitvergrote situaties in de wondere werelden van animatie waren zo sterk dat ze tot op vandaag hilarisch en tijdloos blijven.

Omdat ze het verdienen om door elke nieuwe generatie opnieuw ontdekt te worden, selecteerden we vier pareltjes uit de stille films die deel uitmaken van de ongeveer 300 films die CINEMATEK elk jaar digitaliseert. Deze compilatie put uit twee van de meest populaire genres uit het Hollywood van de jaren 1910: animatie en slapstick.

The Story of a Mosquito (Winsor McCay, USA 1912, ZW, 7’)

One A.M. (Charles Chaplin, USA 1917, ZW, 25′)

The Clown‘s Little Brother (Dave & Max Fleischer, USA 1920, ZW, 7’)

One Week (Buster Keaton & Edward F. Cline, 1920, ZW, 25′)

Het is lachen geblazen met Charlie Chaplin en Buster Keaton, de twee grootheden van de slapstick, die elk op hun manier overhoop liggen met hun eigen huis. Twee animatiefilms van de Amerikaanse pioniers in het genre voltooien het programma: Winsor McCay toont ons hoe ook die vervelende muggen het niet gemakkelijk hebben; de broers Max en Dave Fleischer combineren ‘live action’ met animatie in een filmpje over het kleine broertje van hun befaamde Koko the Clown.

Live muzikale begeleiding door Peter Vandenberghe en studenten van het School of Arts Conservatorium. Vanaf 10:00 is er een (gratis) ontbijt voorzien.

Dit is een film binnen het Classics Restored Festival, in samenwerking met Cinea en kunstencentrum Buda.