Nieuwsbrief
T
F

Cavalo Dinheiro

Pedro Costa

2014, 115 min, Portugal, taal: Portugees, Engels, DCP
i.s.m. Courtisane

Voorstelling:

Thu 19.11 20:30 tot 22:30

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Ventura dwaalt rond in een vagevuur van versplinterde herinneringen en gebroken dromen: een messengevecht in maart 1975 dat hem een diepe hoofdwonde bezorgde en dat mogelijks zijn tegenstander dood achterliet, een werkgever die hem weigerde omdat hij hem te jong vond en een door gieren aan stukken gescheurd paard met de naam Money. Deze herinneringen exploderen tijdens een reis naar de onderwereld en terug. Een meerstemmig verhaal over fragiliteit en veerkracht in het licht van de mislukking en over al diegenen die met veel moeite ruimte voor zichzelf proberen te creëren in een barre omgeving.

Omdat Pedro Costa's laatste en indrukwekkende film Cavalo Dinheiro in Belgische bioscopen helaas nog niet was te zien, organiseert Courtisane een vertoningsreeks in Brussel, Leuven, Kortrijk, Antwerpen en nu ook Gent. Meer informatie vind je hier.

Deze vertoning vindt plaats in het kader van het KASK-onderzoeksproject Figures of Dissent (Cinema of Politics, Politics of Cinema) in samenwerking met Courtisane.

RESERVEER HIER JE TICKETS