Nieuwsbrief
T
F

Don’t Call Me Son

Anna Muylaert

2016, 82 min, Brazilië, taal: Portugees, ondertitels: Nederlands, DCP

Voorstelling:

Thu 27.04 20:30 tot 22:00

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Pierre is 17 en zit midden in de puberteit. Hij speelt in een band, mag dankzij zijn knappe, androgyne uiterlijk niet klagen over belangstelling van zowel meisjes als jongens, en experimenteert met make-up en het dragen van vrouwenkleding.
Wanneer Pierre erachter komt dat zijn moeder hem uit een ziekenhuis stal als baby, verandert zijn leven drastisch. Zij verdwijnt in de gevangenis en hij gaat bij zijn traditionele, biologische ouders Gloria en Mattheus wonen, die hem zijn geboortenaam Felipe teruggeven en niet erg happig zijn op zijn experimenten met make-up en vrouwenkleren.

Net zoals in haar vorige film Que Horas Ela Volta speelt de moederfiguur een centrale rol in Anna Muylaerts Don’t Call Me Son, maar dit coming-of-age verhaal is speelser en gedurfder. Een seksueel getinte zoektocht naar identiteit, die vorig jaar op de Berlinale de Teddy Award voor beste LGBT-film won.

Dit is een film in de reeks Please Release Me, in samenwerking met Cinema Zed, Cinema Zuid, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Knack Focus.