Nieuwsbrief
T
F

Looking: The Movie

Andrew Haigh

2016, 85 min, VS, taal: Engels, ondertitels: Nederlands, Blu-ray
i.s.m. Film Fest Gent
i.s.m. Telenet Play More

Voorstelling:

Wed 03.05 20:30 tot 22:00

Wed 10.05 20:30 tot 22:00

Wed 17.05 20:30 tot 22:00

Wed 24.05 20:30 tot 22:00

ticket: gratis
RESERVEER

Na twee seizoenen zette HBO Looking stop. Te weinig mensen keken naar deze serie over een groep homovrienden in San Francisco - een logica die de Amerikaanse betaalzender nochtans niet bepaald consequent doorvoert. De troostprijs kwam onder de vorm van een film.

Looking: The Movie is daarmee het sluitstuk van een tv-reeks die te vroeg heenging. Gay personages mogen tegenwoordig dan wel overal opduiken op tv, zelden wordt de onderlinge relatie- en gemeenschapsvorming belicht. Maar niet enkel om politieke redenen is een serie als Looking noodzakelijk, ook de visuele en narratieve benadering is een bestaansreden op zich.

Showrunner Andrew Haigh, regisseur van de moderne filmklassiekers Weekend en 45 Years, houdt de camera dicht op zijn personages en laat ze op een natuurlijke en tegelijk onvoorspelbare manier ontwikkelen. San Francisco - de stad, de zon, de mensen - is een passend decor voor een verhaal over intimiteit en seksualiteit, liefde en afscheid, de lopende tijd en de verwarring die daarmee gepaard gaat.

“Looking: The Movie feels exactly as it should: Like a wistful, funny, hopeful weekend with old friends that makes you wish you could stay a few days longer.” (MTV)

Deze One Shot Cinema gebeurt in samenwerking met Film Fest Gent en Telenet. De vertoningen zijn gratis.

Looking: the Movie maakt deel uit van het Play More entertainment pakket van Telenet. Graag wil Telenet de bezoekers van KASKcinema de kans geven het volledige Play More aanbod te ontdekken, met naast heel veel HBO materiaal ook een uitgebreide collectie aan recente internationale films en series. Iedereen krijgt dan ook na afloop van de voorstelling een Play More box die recht geeft op 30 dagen gratis Play More.