Nieuwsbrief
T
F

Openingsavond: Ex Machina (volzet)

Alex Garland

2015, 108 min, UK, taal: Engels, Engels, Blu-ray

Voorstelling:

Fri 18.09 20:30 tot 22:30

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Het is een beetje schandalig dat deze film niet in het reguliere bioscoopcircuit is terechtgekomen, maar het maakt ons des te blijer om Ex Machina het nieuwe filmseizoen te laten inleiden.

Deze film van Alex Garland, de schrijver van fantastische genrefilms als 28 Days Later en Sunshine, is een film over robots voor mensen die niet van films over robots houden. Een sciencefictionfilm voor zij die met intergalactische lasergevechten niet genoeg hebben. Een film met een kloppend hart en een elektrisch brein.

Een wetenschapper geeft een doodbrave jongeman de opdracht om, over verschillende sessies heen, een onderscheid te kunnen maken tussen artificiële intelligentie en zelfbewustzijn van een robot. Wat deze film interessant maakt, is dat de vragen over robots vragen uitlokken over de meest aardse kwestie: wat het betekent om mens te zijn. Hoewel Ex Machina zich op slechts één locatie afspeelt en drie personages telt (vertolkt door Domhnall Gleeson, Oscar Isaac en Alicia Vikander), voert de film ons verder mee dan gelijk welk ruimte-avontuur van het afgelopen jaar.

Deze voorstelling is volzet - je kan je kans wagen op de avond zelf of naar de extra voorstelling om 22:30 komen (daarvoor kan je nog steeds reserveren).