Nieuwsbrief
T
F

The Babadook

Jennifer Kent

2014, 93 min, Australië, taal: Engels, Nederlands, Blu-ray

Voorstelling:

Wed 23.09 22:30 tot 00:00

Wed 30.09 22:30 tot 00:00

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

De engste horrorfilms draaien nooit rond de echte monsters. Ze gaan over onze angst voor het onbekende, over wat we niet willen weten, over wie we onszelf niet toelaten te zijn.

Amelia blijft na de dood van haar echtgenoot alleen achter met haar zoontje. Ontwikkelingspsychologen hebben vast tal van diagnoses voor het kind en de door rouw verteerde Amelia kan de thuissituatie niet meer aan. Wanneer een monster uit een sprookjesboek het huis betreedt, komen zowel moeder als kind oog in oog te staan met hun grootste angsten.

The Babadook, regiedebuut van de Australische Jennifer Kent, was het afgelopen jaar een van de grote revelaties in het horrorgenre. Het succes valt te verklaren door de combinatie van klassieke horrorelementen (spoken in huis!) met een psychologische benadering van angst, onvermogen en moederliefde.

The Babadook is de eerste film in onze gloednieuwe reeks KNT: Kinderen Niet Toegelaten. Dit is een serie cult-, pulp- of genrefilms die we elk twee keer vertonen, telkens op woensdag om 22:30.

RESERVEER HIER JE TICKETS