Nieuwsbrief
T
F
Thu 08.10 - 21:30

Au hasard Balthazar

Robert Bresson, 1966, 95', DCP
i.s.m. Cinea, Kunstencentrum Buda, De Cinema en Cinema RITCS

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERIn Au hasard Balthazar vertelt Robert Bresson het leven van de ezel Balthazar, die van eigenaar tot eigenaar wordt doorgegeven. De enen zijn welwillend en de anderen wreed, maar allen hebben redenen die Balthazar zelf niet begrijpt. Ook onderling gaan de verschillende personages barbaars en onmenselijk met elkaar om, en dan vooral met de jonge Marie (Anne Wiazemsky, hier in haar eerste rol). Haar leven verstrengelt zich met dat van Balthazar. Balthazar zelf volgt dit alles als een heilige, een stille en onschuldige getuige, vergelijkbaar met prins Mýsjkin uit Dostojewski’s De Idioot, naar verluidt een van Bressons inspiratiebronnen.

Met zijn onconventionele composities, geluidsontwerp en vertelstijl maakt Bresson van een schijnbaar eenvoudig verhaal een ontroerende parabel over zuiverheid en onschuld.

Deze vertoning is de eerste in de nieuwe reeks Classics Restored, waarin we maandelijks een gerestaureerde klassieker vertonen. Deze reeks is een afgeleide van het Classics Restored Festival en gebeurt in samenwerking met Cinea, Kunstencentrum Buda, De Cinema en Cinema RITCS. Au hasard Balthazar werd in 2015 gerestaureerd door Argos Films.

Deze vertoning vindt plaats in de MIRY Concertzaal, om 21.30 in plaats van 20.30. Lees meer.