Nieuwsbrief
T
F
Mon 23.11 - 20:30

Bait

Mark Jenkin, VK, 2019, 89’
i.s.m. Please Release Me

ticket: Gratis

RESERVEERDe tweede Covid golf zorgde er helaas voor dat onze maandelijkse Please Release Me titels toch even op hun ontsnapping moesten wachten. Maar niet getreurd, vanaf maandag 23 november breken we alsnog de ketenen van deze verweesde filmsparels en laten we ze maandelijks voor enkele dagen in onlinevorm op de wereld los. De eerste in de rij zijn de zwart-witte zeebonken van Bait (2019).

Nadat 'tourists go home!'-bordjes in metropolen als Berlijn en Barcelona te zien waren, duiken ze volgens Mark Jenkins korrelige zwart-witdrama nu ook in kleine vissersstadjes in Zuidwest-Engeland op. Twee broers zien met lede ogen toe hoe hun ouderlijke huis in een pittoreske Airbnb verandert, Londense yuppies met hun Land Rovers alle parkeerplaatsen inpalmen en hoe ze zelfs hun plek aan de toog verliezen aan dronken toeristen op kroegentocht. De Britse indie-regisseur toont de groeiende agitatie van de twee broers in een tactiele stijl die meer bij oude B-horror past dan bij een film over een pittoreske havenstad. Jenkin wil met zijn excentrieke drama dan ook geen extra toeristen naar Cornwall lokken, maar avonturiers verleiden om zich aan zijn hypnotiserend experiment over te geven.

Van maandag 23 november tot vrijdag 27 november verschijnt de film via een link op de PRM website. Zo kan je gratis genieten van deze zeldzaam vertoonde topfilm.