Nieuwsbrief
T
F
Wed 31.01 - 20:30

Belgische Dansfilms (volzet)


ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER

Met de reeks Body Stuff geven we niet enkel aandacht voor het seksuele of het vlezige lichaam, maar ook voor het dansende lichaam. Via welke andere kunstvorm krijgen we immers beter de plooien, de hoeken en de schoonheid van het menselijke lijf te zien. Op het programma staan twee Belgische dansfilms.

Blush (Wim Vandekeybus, 2005, 52’) (35mm, Nederlands ondertiteld)
Blush is een dansfilm gebaseerd op de gelijknamige voorstelling van Ultima Vez uit 2002. De muziek van David Eugene Edwards / Woven Hand en de teksten van Peter Verhelst nemen de kijker mee op een duizelingwekkende reis van prachtige Corsicaanse landschappen naar de gure ondergrond van Brussel. Blush is een exploratie van het woeste onderbewustzijn, van mythische bossen, van het imaginaire, waarin instincten met elkaar in conflict komen en waar het lichaam dingen doet die de geest niet begrijpt.
Bekijk de trailer.

Fase (Thierry De Mey, 2002, 58’) (35mm, Nederlands ondertiteld)
Fase is gebaseerd op het eerste werk van Anne Teresa De Keersmaeker uit 1982: Fase, Four movements to the music of Steve Reich, de voorstelling die Rosas op de internationale kaart zette. De film is, net zoals de choreografie, opgesplitst in vier delen en speelt zich af op vier locaties. Twintig jaar na de originele creatie brengt filmmaker Thierry De Mey de essentie over in een film die toch een esthetische eigenheid uitdraagt.
Bekijk de trailer.

Meld je aanwezigheid via het Facebook-event.

Deze voorstelling is volzet. Wil je toch je kansen wagen: aan de avondkassa, open vanaf 20:00, wordt een wachtlijst aangelegd.