Nieuwsbrief
T
F
Wed 25.01 - 20:30

Body Melt (1993)

Philip Brophy, 1993, 81', VHS, Australië, Engels gesproken, niet ondertiteld
i.s.m. Kuru

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERIn een voorwijk van Melbourne worden nietsvermoedende inwoners de proefkonijnen voor een experimenteel voedingssupplement. Twee detectives openen een onderzoek naar de verdachte dood van een betrokken chemicus. Ontworpen door het farmabedrijf én kuuroord Vimuville, in een heimelijke poging de ultieme gezonde mens te creëren, veroorzaken de gratis pillen de meest groteske bijwerkingen. De eerste fase is hallucinogeen, de tweede fase is klierachtig en de derde fase is… ARGH, GOD!

Beschouw Body Melt als de Australische uitwas van zogenoemde ‘melt movies’ waarin het body horror-subgenre vertakte tijdens de wildgroei aan VHS-extremiteiten. Wat de veelal beruchte cultfilms aan budget ontbraken, maakten ze wansmakelijk goed met een plastische inventiviteit die getuigde van zowel een afkeer als fascinatie voor de viscose kwaliteit van het menselijke lichaam. In het wegkwijnende hart ervan tref je de donkerkomische satire van genreklassiekers Street Trash (1987) en Society (1989). Voor wie smelt bij het vroege werk van Peter Jackson.

Voorafgaand aan de vertoning kan u bovendien week worden met een foley art workshop waar je leert je eigen smeltsoundtrack te componeren.

Workshop start om 19:30. De vertoning vangt aan om 20:30

Deze film wordt ingeleid door Kuru-lid Timon Van De Voorde (in vaste vorm).

In samenwerking met Kuru.