Nieuwsbrief
T
F
Tue 15.01 - 20:30

Crazy Love

Dominique Deruddere, 1987, 90’,
Engelse ondertitels, 35mm

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Wie de Vlaamse film van de jaren 80 samenvat met boerendrama’s en historische epossen, ziet wat over het hoofd. Crazy Love is rock’n’roll.

De film bestaat uit drie delen, drie hoofdstukken uit het leven van Harry Voss. Hoewel de levensfases verschillen, is Harry’s fascinatie met vrouwen en zijn zoektocht naar seks slechts een variant van dezelfde drift. Zowel als kind, tiener als volwassene staat een driehoeksverhouding tussen hem, een vriend en een vrouw centraal. Het laatste deel lokte in 1987 heel wat controverse op, maar wie voorbij de sensatie kijkt, ziet in het wrede misschien iets liefdevol.

Dominique Deruddere (jawel, de latere regisseur van Firmin en Flying Home) baseerde zich voor zijn langspeeldebuut op het werk van Charles Bukowski. Crazy Love ademt de nachtelijke alcohol- en sigarettengeur van de Amerikaanse auteur, maar dan rondzwevend in de context van Vlaamse dorpen, kermissen, cafés.

We zien prachtige, jonge versies van Geert Hunaerts, Michael Pas, Gene Bervoets en Josse De Pauw. De film werd overigens geproduceerd door Jan Verheyen, Mark Punt en Erwin Provoost. Goed om te weten dat er crazy love in hun lijven zit.