Nieuwsbrief
T
F
Sat 07.03 - 22:30

Eastern Condors

Sammo Hung, 1987, 98', DCP, Engels ondertiteld
i.s.m. Cinea & Kunstencentrum BUDA

ticket: €5 / €3 (reductietarief ook voor KASKcinema-abonnees)

RESERVEER


Sammo Kam-Bo Hung is een naam die weinig bekendheid geniet in het Westen, maar van groot belang is in de cinema uit Hong Kong. Kam-Bo Hung begon zijn filmcarrière op de set van King Hu’s Come Drink With Me, maar verwierf vooral faam als acteur in zijn samenwerkingen met Bruce Lee en Jackie Chan.

Met die laatste was hij een van de sleutelfiguren voor de komische variant van het kung-fu genre, de tegenhanger van de ‘heroic bloodshed’ policiers waarmee John Woo en Ringo Lam de cinema uit Hong Kong op de wereldkaart zetten.

Ook Eastern Condors houdt het midden tussen komedie en actie en brengt een komische noot in elementen uit Missing in Action en The Dirty Dozen. De absurde plot draait rond een zootje ongeregeld dat een zelfmoordmissie moet uitvoeren in Vietnam, maar die verhaallijn dient enkel als excuus voor de ‘martial arts’ versie van een oorlogsfilm, waarin het even efficiënt is de vijand uit te schakelen met een welgemikte karatetrap als met een machinegeweer.

Deze film wordt ingeleid door Lennart Soberon (UGent en Kinoautomat).

Gerestaureerd in 2019 door Fortune Star Media.

Deze vertoning is deel van Classics Restored Festival. Met een festivalpas (€35 / €20) heb je toegang tot alle films op het programma. Je kan echter ook reserveren voor de afzonderlijke films zolang de voorraad strekt.