Nieuwsbrief
T
F
Thu 10.12 - 20:30

Els Dietvorst Double Bill


i.s.m. X-RAY

ticket: Gratis

RESERVEERDitmaal richt mediakunst-initiatief X-RAY onze blik op het werk van Belgisch kunstenares, filmmaakster en herderin Els Dietvorst. Deze sociaal geëngageerde duizendpoot gebruikt dialoog, experiment en intuïtie als haar belangrijkste artistieke strategieën. Ze verhuisde enkele jaren geleden naar een Iers dorpje aan zee, waar ze sindsdien leeft en werkt op het ritme van de natuurelementen en de seizoenen.

Het eerste deel van onze Els Dietvorst Double Bill, The Rabbit and the Teasel (2014), verweeft fictie en autobiografische elementen tot een lyrisch sprookje dat de toeschouwer meesleept in een universum van schoonheid, dood en verval. Het tweede deel, I Watched the White Dogs of Dawn (2018), gefilmd in een klein Iers vissersdorp, is een polyfonie van wind, brekende golven, gekrijs van meeuwen en ratelende schepen. Generaties van vissers vingen er kreeften, oesters, makreel en kabeljauw – totdat de Europese visserijquota hun kust bereikten. Els Dietvorst leidt aan de hand van een online gesprek de avond in.

Aanstaande donderdag wordt er om 20:30 kosteloos een tandem aan links opgeladen via onze Facebook-pagina. Zet je dus in harmonieus bubbelverband voor beamermuur of laptopscherm en vergezel ons stipt in het samen kijken. Geen Facebook, geen zorgen. Stuur ons een mailtje en dan sturen wij je de avond zelf een link van de film.