Nieuwsbrief
T
F
Thu 30.01 - 20:30

Fausto

Andrea Bussmann, 2018, 70’, DCP, Spaans, Arabisch, Frans en Engels gesproken & Engels ondertiteld

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERWe zetten de themamaand FRICTIE in met Mysterious Object At Noon en sluiten hem af met een film die Mysterious Object At Night had kunnen heten.

Fausto is een film voor mensen die van duisternis houden. Het weinige licht dat filmmaakster Andrea Bussman toelaat, schijnt ze op de mensen, de dieren, het water, de lucht van een klein Mexicaans kustdorpje. Er hangt ook een donkere waas over de verhalen van de inwoners. Ze hebben het over katten met bovennatuurlijke krachten en het perifere zicht van paarden, over heksen en shapeshifters, er verschijnt een man die zijn schaduw wil inruilen voor een job. De fabels en legenden lijmen het verleden met het heden, de mens met de natuur.

Bussmann stelt belangrijke vragen. Waar de limieten van onze zintuigen liggen om tot kennis over de wereld te komen, bijvoorbeeld. Waar eindigt het zichtbare en het tactiele en waar begint de waarheid? Valt er meer te zien in de duisternis?

"Bussmann invites us to consider the ancient cultural traditions and belief systems lost throughout history to colonization and gentrification." (Variety)

De film wordt ingeleid door mythologie-experte Nadia Sels (PXL-MAD School of Arts / UGent).

Dit is de slotfilm van de themamaand FRICTIE, een focus op de ficties van de realiteit.