Nieuwsbrief
T
F
Mon 27.05 - 20:30

Films for Palestine: We No Longer Prefer Mountains (2023)

Inas Halabi, 2023, Nederland, Palestina, VK & België, 96’
i.s.m. Splinter vzw

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERVanavond in KASKcinema beklimmen we de berg Carmel, waarop de Druzische steden Dalyet el Carmel en Isfiya liggen. Daar leeft de religieuze minderheid van de Druzen in de bergen van bezet Palestina. We no longer prefer mountains leidt ons binnen in een plek die gekenmerkt wordt door dwang, controle en geografische isolatie. Intieme ontmoetingen tussen leden van de gemeenschap in binnen huiselijke ruimtes worden afgewisseld met confrontaties vanuit de buitenwereld, die na de oprichting van Israël in 1948 steeds vijandiger wordt. Naast isolatie en angst zoekt de film ook naar mogelijkheden om zich een alternatieve toekomst voor te stellen.

Deze debuutfilm van beeldend kunstenaar en filmmaker Inas Halabi is geïnspireerd op de landschapstheorie (fûkeiron), een Japanse avant-garde filmbeweging uit de jaren '60 waarbij filmmakers stelden dat het filmen van de alledaagse omgeving van een gemeenschap, de onderdrukkende krachten binnen deze gemeenschap onthult.

Deze film wordt gedraaid in het kader van Films for Palestine. Dit betekent dat de opbrengst integraal naar Medical Aid for Palestinians gaat.

Na de vertoning volgt een Q&A met Inas Halabi.

Ism Splinter vzw.