Nieuwsbrief
T
F
Wed 21.02 - 20:30

Flemish Horror Double Bill


ticket: ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie) per film

RESERVEER

20:30 Forgotten Scares (Steve De Roover, 2016, 96’)
(DCP, Nederlands gesproken, Engels ondertiteld)


Deze documentaire, met als ondertitel An In-depth Look at Flemish Horror Cinema, brengt ons terug naar de geboorte van de Vlaamse horror in de jaren '70 and werpt een blik op de toekomst van horror in België. Forgotten Scares bevat heerlijke fragmenten, behind the scene-materiaal en nooit eerder vertoonde beelden vanuit de donkere kelders van de filmmakers. Bekijk de trailer.

22:30 The Miracle of Life (Joël Rabijns & Yves Sondermeier, 2013, 83’) (DCP, Engels gesproken, Engels ondertiteld)

Een vrouw bevalt van een doodgeboren baby, maar het leven vindt zijn weg via de moederkoek. Luke, de placenta, wordt opgevoed als een normaal 'kind'. Achter zijn monsterlijke uiterlijk schuilt een intelligent en gevoelig persoon. Maar in een krankzinnige wereld vol dronkaards, junkies, hoeren en bodybuilders wordt Luke behandeld als een outcast en een freak. Geconfronteerd met zoveel vijandigheid, staat Luke voor een verscheurende keuze. Of hij blijft in zijn mooie christelijke idealen geloven of hij verandert in een genadeloze soldaat die zijn moeder altijd al van hem wilde maken.
Deze low-budget horrorfilm was in 2013 het afstudeerwerk van KASK-alumni Joël Rabijns & Yves Sondermeier. Bekijk de trailer.

In aanwezigheid van de makers.