Nieuwsbrief
T
F
Tue 14.05 - 20:30

Funny Girl (1968)

William Wyler, 1968, VS, 155’, Engels gesproken, niet ondertiteld
i.s.m. Film-Plateau

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERFunny Girl is een klassieke musicalfilm uit 1968 met de multi getalenteerde diva Barbra Streisand in een glansrol. De film vertelt het semi-biografische verhaal van de legendarische comédienne en Broadway-ster Fanny Brice. Fanny’s parcours start in de Lower East Side van New York City en brengt haar tot in de hogere regionen van de entertainmentwereld als Ziegfeld Folliesartieste. Ondanks maatschappelijke druk en persoonlijke tegenslagen, stuwen Fanny’s talent en vastberadenheid haar vooruit. Onderweg vindt ze liefde bij de onstuimige gokker Nick Arnstein, gespeeld door Omar Sharif. Hun relatie wordt op de proef gesteld door Nicks gokverslaving en de uitdagingen van hun verschillende levensstijlen.

Funny Girl is een hartverwarmend verhaal over ambitie, liefde en veerkracht, doorspekt met memorabele muzieknummers zoals “Don’t Rain on My Parade” en “People”. De iconische rol van Barbra Streisand als Fanny Brice leverde haar een Academy Award voor Beste Actrice op en bevestigde haar status als een van Hollywoods meest stralende sterren. Met zijn mix van humor, romantiek en onvergetelijke muziek blijft Funny Girl een geliefde klassieker die wereldwijd door het publiek wordt gekoesterd.

Deze film wordt ingeleid door de flamboyante mode-ontwerper Brandon Wen, artistiek directeur van de Modeacademie Antwerpen.