Nieuwsbrief
T
F
Thu 23.04 - 20:30

Horror Noire Double Bill (uitgesteld)


i.s.m. Razor Reel Flanders Film Festival

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan 18 mei te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

20:30 | Horror Noire: A History of Black Horror (Xavier Burgin, 2019, 90’)

Het horrorgenre is een excellente graadmeter om naar de specifieke angsten van een cultuur te peilen, maar ook naar de positie van de zwarte man in de maatschappij, zo blijkt. Van verwaarloosbare dienaar tot bron van alle kwaad, van blaxploitation tot proactieve held: de African-Americans hebben in verschillende episodes van de Amerikaanse horror-filmgeschiedenis verschillende rollen toebedeeld gekregen. Op die manier toont filmgeschiedenis iets over een ander soort geschiedenis.

In de entertainende documentaire Horror Noire krijgen we een ideologische bril opgezet en kijken we naar talloze filmfragmenten en interviews met regisseurs, academici en acteurs. Op die manier herlezen we een eeuw filmgeschiedenis op een alternatieve, verhelderende en nauwelijks te onderschatten manier.

Bekijk de trailer hier.

22:30 | Candyman (Bernard Rose, 1992, 99’)

Na Horror Noire: A History of Black Horror kijken we naar een van de blikvangers uit deze documentaire.

Tijdens de research voor haar scriptie over stadslegendes stoot studente Helen Lyne (Virginia Madsen) op het angstaanjagende verhaal van Candyman (Tony Todd). Vijf keer zijn naam luidop voor de spiegel zeggen zou volstaan om de wraakzuchtige geest op te roepen. Terwijl haar onderzoek haar leidt naar de donkere steegjes van Chicago, leert Helen dat sommige legendes best met rust worden gelaten. Onder de vakkundige regie van Bernard Rose en begeleid door een voortreffelijke soundtrack van componist Philip Glass, brengt Candyman op ingenieuze wijze Clive Barker's kortverhaal The Forbidden tot leven.

Bekijk de trailer hier.

Deze double bill loopt in samenwerking met Razor Reel Flanders Film Festival.