Nieuwsbrief
T
F
Tue 29.05 - 20:30

JCVD Double Bill

, Engels gesproken, Engels ondertiteld, Blu-ray

ticket: double bill: €8 / €5 - films apart: €5 / €3

RESERVEER20:30 | Bloodsport (Newt Arnold, 1988, 92’) (niet ondertiteld)
trailer
22:30 | Double Impact (Sheldon Lettich, 1991, 109’) (niet ondertiteld)
trailer

Vuurzeeën, ontploffingen, snode schurken en schaars geklede helden met goed geoliede spierballen; allen passeren ze de revue in de met spektakel gevulde rollercoasters van het actiefilm-genre. De annalen der actiehelden bieden ons een reeks stalen lichamen en kundige vechters, maar velen moeten onderdoen aan the Muscles from Brussels.

In deze met adrenaline geïnjecteerde double bill vieren we onze nationale trots Jean-Claude Van Damme in al zijn charisma en souplesse. De Brusselse krachtpatser exporteerde tijdens jaren 80 zijn goed getimede trappen en spectaculaire splits richting de VS om daar in enkele van de meest gevierde actiefilms te spelen. Na een korte lezing over JCVD als man, mythe en macho-moordmachine volgt een tweeluik van hoogtepunten uit Van Dammes oeuvre.

Beginnen doen we met Bloodsport, een martial arts-extravaganza waarin JCVD zijn strepen verdient tijdens een internationaal krijgstoernooi Kumite. De gevechtsring wordt vervolgens verlaten voor een dubbele dosis JCVD in Double Impact. Hier vertolkt Van Damme maar liefst twee helften van een geweldshongerige tweeling, belust op wraak. Mouwen opstropen en machinegeweren laden dus voor een intense avond vol onvervalst actiegeweld.

Inleiding door Lennart Soberon (UGent).