Nieuwsbrief
T
F
Wed 19.04 - 20:30

Weird Wednesday: Jesus Christ Superstar (1973)

Norman Jewison, 1973, VSA, 106', Engels gesproken, niet ondertiteld

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERNog steeds vastgenageld aan de paasperiode, vraagt KASKcinema u om aan tafel te komen en aan haar lichaam te knabbelen voor een Hallelujah-waardige Weird Wednesday editie.

Als een vallende ster komt Jesus Christ Superstar onze zaal in gevlogen. Deze iconische doch veel te weinig vertoonde jaren 70 schat vertaalt het heilige woord naar een reeks ondragelijk catchy musical-segmenten — zoals de Goede Heer het bedoeld had. In een gevatte meta-draai start the greatest story ever told met een groep acteurs die de Andrew Lloyd Webber rockopera, inclusief tourbussen en sexy tanktops, hernemen in het Romeinse keizerrijk. Het resultaat is een Jezus die zingt voor de zonden van de mensheid, terwijl Judas met vurig voetenwerk het verhaal van zijn kant laat zien.

Vergeet dus het gezaag en gegesel van o.a. de Martin Scorsese en Mel Gibson adaptaties; Jesus Christ Superstar laat ze allemaal bidden om vergiffenis. Deze campy klassieker breekt potten zoals enkel een Profeet dat kan. Met hits zoals Could We Start Again, Please en Heaven on their Minds? zijn zelfs goud, wierook en mirre overbodig. Amen!

Deze film wordt ingeleid door heilig lam der filmkunst Stan Antheunis.