Nieuwsbrief
T
F
Wed 29.04 - 20:30

KASKcinema COMES OUT (uitgesteld)


ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot 18 mei te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

De meeste LGBTQ’ers hebben ze wel. Herinneringen aan films of tv-series, videoclips of liedjes die iets lieten zien van een wereld buiten de kast. Specifieke momenten op televisie of in de cinema die een onverwachte opwinding gaven, een perspectief, een relativering, een toekomstbeeld. Momenten die misschien gepaard gingen met angst of schaamte, die plaatsvonden in vervelende sociale contexten. Maar altijd momenten die een lotsbestemming in zich leken te dragen en daarom in het persoonlijke verhaal zijn blijven haperen. Vanavond delen we deze getuigenissen en deze fragmenten met elkaar.

Vandaar deze oproep aan alle LGBTQ’ers en alle letters daarna. Lesbians, gays, bisexuals, transsexuals, queers van alle leeftijden, alle afkomsten en alle geslachten: laat van jullie horen. Stuur je getuigenis en graag ook het fragment, een trailer, de videoclip... in kwestie vóór 1 april naar kaskcinema@hogent.be en deel je verhaal met een publiek van gelijkgestemden tijdens KASKcinema COMES OUT. De aftrap wordt alvast gemaakt door programmator Bert Lesaffer, die ergens in de jaren ‘90 Beautiful Thing zag op tv, laat ‘s avonds, in het grote bed van zijn ouders, naast zijn ouders, en dat moment (helaas?) nooit meer zal vergeten.

Raken we toch niet aan genoeg getuigenissen (dat zou spijtig zijn), wordt een vervangprogramma voorzien. Check deze pagina voor updates.