Nieuwsbrief
T
F
Wed 21.11 - 20:30

KASKkrakers


ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


In dit programma zetten we vijf nieuwe kortfilms naast elkaar die gemaakt zijn door KASK-alumni. De makers delen niet enkel hun opleidingsinstituut, allen getuigen ze in hun werk van een poëtische benadering van de realiteit.

Wij kijken graag naar mensen op het scherm, en soms lijkt dat het enige wat we doen. De focus op onze eigen diersoort is zo ingebakken dat een kloof tussen mens en dier bevestigd wordt. In Het geluk van honden (Nina de Vroome, 2018, 23’) wordt de blik omgekeerd.
Meer info

Net dat menselijke lichaam staat centraal in 50.000 SCANS: ACT III / IV / VIII (Benjamin Verhoeven, 2018, 9’), een deel van Benjamin Verhoevens reeks 'Scanning Cinema', dat de vraag stelt hoe de choreografie van het lichaam zich verhoudt tot de manier waarop het geregistreerd wordt.
Meer info

De geest voorbij het lichaam is een tabula rasa in Frequencies (Thomas R Peeters, 2018, 13’): in een ongedefinieerde omgeving verrichten enkele werkers een oneindige cyclus van arbeid. Wat speelt in hun hoofd wanneer de ketting verstoord wordt?
Meer info

De setting van Dvalemodus (Mattias De Craene & Bieke Depoorter, 2017, 9’) is allesbepalend voor wie er in ronddwaalt. We zien enkele taferelen van de inwoners van een klein dorpje in het koude noorden van Noorwegen, gewikkeld in een dikke duisternis.
Meer info

We sluiten ook af in duisternis. In It (Anouk De Clercq & Tom Callemin, 2017, 13’) laat een blinde ons een eclips zien, licht en donker ontmoeten elkaar.
Meer info

In aanwezigheid van de makers.