Nieuwsbrief
T
F
Mon 26.10 - 21:30

KASKkrakers

Verschillende makers, 100', DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER

In dit programma zetten we vijf recente kortfilms naast elkaar die gemaakt zijn door KASK-alumni.

We Were Fools For Thinking It Was Going To Be Fun (Plural Authorship Collective, 2019, 16’) is een documentaire over een performance. Of is de film op zich de performance? Twee jonge kunstenaars, Aay en Zed, reizen door de Verenigde Staten om er een “groundbreaking performance” te doen, maar botsen vooral op elkaars gevoelige plekken. Klik hier voor de theater.

#21XOXO (Sine Özbilge & Imge Özbilge, 2019, 9’) is een kleurrijke reflectie van opgroeien in de 21ste eeuw, gegoten in heerlijk geschifte animatie. Een jonge vrouw, op zoek naar liefde in tijden van sociale media, raakt vernesteld in bizarre taferelen van smartphones, jongens en seks. Klik hier voor de trailer.

Holiday (Michiel Dhont, 2019, 23’) toont een familieweekend à la flamand: ongemakkelijke kussen, passief-agressieve opmerkingen, zatte nonkels, geheimen die geen plaats vinden, maar ook onverwachte plaatsen van intimiteit. Klik hier voor de trailer.

Spermaceti (Jacky De Groen, 2018, 11’) toont een groep matrozen die onder de brandende zon op zoek is naar een nieuwe vangst. We gaan onder en boven water en verdrinken in de kleuren van deze spetterende animatiefilm. Klik hier voor de teaser.

Exposure (Tomas Hendriks, 2019, 10’) toont de ongemak van een receptie. Piekfijn geklede mensen verschuilen zich achter een brede glimlach en een glas champagne. Waarom zijn ze er? En vooral: waarover moeten ze in godsnaam praten? Klik hier voor de teaser.

KASKkrakers gebeurt in aanwezigheid van de makers.

Deze vertoning vindt plaats in de MIRY Concertzaal, om 21.30 in plaats van 20.30. Lees meer.