Nieuwsbrief
T
F
Wed 19.12 - 20:30

Ma’ Rosa

Brillante Mendoza, 2016, 110’,
Nederlands ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERMa’ Rosa - vertolkt door de in Cannes gelauwerde Jaclyn Jose - heeft vier kinderen en een kruidenierswinkel in een arme buurt van de Filippijnse hoofdstad Manila. Om financieel rond te komen, verhandelen zij en haar echtgenoot kleine hoeveelheden drugs. Wanneer ze gearresteerd wordt, is Ma’ Rosa tot alles in staat om haar vrijheid van de corrupte politie terug te kopen.

De Filippijnse filmmaker Brillante Mendoza blinkt uit in het maken van harde, broeierige films. In sociaal-realistische contexten creëert hij een magistrale sfeer van chaos en spanning. Ook Ma’ Rosa is energiek gemonteerd en speelt zich af op een plaats waar het nooit stil lijkt te zijn.

“Mendoza’s films getuigen van een jachtigheid, een urgentie. Hij maakt films alsof zijn leven ervan afhangt. Dat doet hij vaak op een guerrilla-manier, waardoor zijn beelden soms slordig overkomen, maar tegelijk gaat hij gestileerd te werk met lange shots en gechoreografeerde bewegingen. Ma’ Rosa is als een 100 minuten lange lijn coke, die je onderdompelt in de opgefokte grootstad-jungle.” (Dave Mestdach, Focus Knack)

Deze vertoning is deel van de reeks Please Release Me, een samenwerking met Cinema Zed, Cinema Zuid, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack.