Nieuwsbrief
T
F
Wed 30.05 - 20:30

Mad Max: Fury Road - Black & Chrome edition

George Miller, 2015, 120’, Engels gesproken, niet ondertiteld, Blu-ray

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERWe sluiten de reeks blockbusters af met de meest recente. Superfan Ben De Smet zegt:

Met Mad Max: Fury Road, het vierde luik in het Mad Max-universum, keerde regisseur en bedenker George Miller na een pauze van 30 jaar terug naar zijn eerste liefde, deze keer niet met Mel Gibson, maar wel met Tom Hardy in de titelrol.

In een post-apocalyptische wereld waarin werkelijk alles schaars is, tot bloed en moedermelk toe, vechten Max en Imperator Furiosa (Charlize Theron) elk met hun eigen redenen tegen dictator Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne). Nog meer dan zijn voorgangers gooit Mad Max: Fury Road alle remmen los. De film is in essentie een lange achtervolging doorspekt met epische veldslagen, ontzagwekkende landschappen, futuristische voertuigen en, niet te vergeten, een vuurspuwende gitaar. Dit alles wordt met zo’n enthousiasme en vooral met zo’n vakbeheersing gebracht dat de heerlijk van de pot gerukte overdaad van begin tot eind resulteert in indrukwekkend entertainment. Te midden al die overweldigende energie zegt Miller (overigens ook het brein achter Babe en Happy Feet) met behulp van zijn intelligente personages bovendien iets zinnigs over het klimaat, de Golfoorlogen, en vrouwelijke kracht in al haar facetten.

Mad Max: Fury Road is Lord of the Rings, The Fast and the Furious, Troy én Blade Runner tegelijk. Alle sequels, prequels en Marvels nog aan toe, dit is dé actiefilm van het laatste decennium! Wij vertonen overigens de black and chrome-editie, die maar zelden op het grote scherm te zien is. De uitzinnige oranjetinten zijn vervangen door minstens even epische zwart-wittableaus in deze versie, die volgens George Miller himself de beste is.

Dit is een film uit de reeks blockbusters in mei, vijf films op vijf woensdagen die de Amerikaanse blockbuster in verschillende periodes weergeven.