Nieuwsbrief
T
F
Wed 01.04 - 20:30

Mommy (online)

Xavier Dolan, 2014, 140', DCP, Nederlands ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot 18 mei te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort. Daarom zal deze film online aangeboden worden, op streamingplatform Uncut.be. Zie onze Facebookpagina voor meer informatie.

Draai het volume harder en zet je keel open, Kinoautomat heft je naar emotionele hoogtes met hartstochtelijke hitjes en andere popgeneugten.

Met Mommy (2014) leverde Xavier Dolan een eigenzinnig coming-of-age drama af dat mikt naar hart en oren. Na een periode van afwezigheid probeert alleenstaande moeder Diane zich opnieuw over haar probleemkind Steve te ontfermen. Haar nieuw ondernomen pogingen tot opvoeden verlopen echter allesbehalve vlot en testen de limieten van kinderlijk vertrouwen en ouderlijke liefde. Waar in veel handen het melodramatische plot zichzelf niet zou kunnen verheffen voorbij platvloers sentiment en simpele pathetiek, duwt Dolan met zijn hyperesthetische stijl, zachtaardig gevoel voor humor en strak gecureerde soundtrack het geheel naar een nieuw niveau. Afwisselend hysterisch en berustend, biedt Mommy een integere relatieschets die zichzelf steeds kleurrijker hertekent.

Gastpreker Ben De Smet laat luidkeels zijn liefde voor popmuziek in film horen met een in- en uitleiding die het belang van muzieksequenties benadrukt. Zelfs in de meest kitscherige compositie schuilt een bijzondere kracht en filmmakers benutten vaak gekende hits en ‘guilty pleasures’ om contrasten te tekenen en nieuwe interpretaties los te weken. Hoe Dolan de kijker het luisteren laat liefhebben en welke rol een nummerselectie heeft voor de emotionele ervaring worden toonvast naar voren gebracht.

Dit is Kinoclub #19, een samenwerking met Gents filmcollectief Kinoautomat.