Nieuwsbrief
T
F
Wed 16.02 - 20:30

Mystery Train (1989) - VOLZET!

Jim Jarmusch, 1989, 106'

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERWat hebben een hostel in Memphis, een geweerschot en het nummer Blue Moon van Elvis Presley met elkaar gemeen? Ze spelen allemaal een rol in de drie hoofdstukken uit Mystery Train. In dit drieluik leren we Mitsuko en Jun kennen, een Japans koppel dat bezig is met een tocht door Amerika. Mitsuko is op haast spirituele wijze geobsedeerd door Elvis, terwijl Jun liever naar andere muziek luistert. Veel keuze heeft hij echter niet terwijl ze een koptelefoon delen.

Dezelfde nacht krijgt het Arcade Hotel bezoek van Luisa, die Memphis bezoekt om haar mans doodskist op te halen om hem vervolgens mee terug te nemen naar Italië. Ze is gedwongen een kamer te delen met Dee Dee, die Luisa geen kans geeft om te slapen door haar constante gepraat. Haar ex Johnny, of Elvis, gespeeld door frontman van The Clash Joe Strummer, arriveert toevallig dezelfde avond in het hostel, vergezeld door een vriend en de broer van Dee Dee. Het trio raakt flink dronken en begint aan een schijnbaar oneindige tocht door Memphis.

De enge nachtportier en de enthousiaste hotelbediende zien alle gasten aankomen. Gekalmeerd door de stem van Tom Waits op de radio, vertrekken we op Jarmusch’ tweede uitstap naar een kleurenpalet. Mystery Train is een liefdesbrief naar de grote stad en de plekjes waar zijn outsiders zich kunnen verstoppen

Deze film wordt ingeleid door programmator Lennart Soberon.