Nieuwsbrief
T
F
Wed 31.10 - 20:30

Night of the Horror


ticket: films afzonderlijk: €5 (standaard) / €3 (reductie) - triple bill: €12 (standaard) / €7 (reductie)

RESERVEER

Op Halloween is het weer zo ver. Onze Night of the Horror is er om je zinnen scherp te stellen, je nachtmerries te verbeelden en je bloeddorst te stimuleren.

20:30 The Invitation (Karyn Kusama, 2015, 100’) (DCP, niet ondertiteld)
Een etentje onder oude vrienden klinkt niet bepaald als het vertrekpunt van een horrorfilm. Voeg er echter alcohol en paranoia, duistere verledens en verborgen agenda’s aan toe en je komt uit bij een dinner party from hell. The Invitation is een nagelbijter die efficiënt gebruik maakt van zijn ene locatie - een villa in Los Angeles - en barsten in een vriendengroep.
Karyn Kusama schenkt meer aandacht aan de mens dan aan het monster en vermengt elementen van drama, thriller en horror.
The Invitation won in 2015 de grote prijs op het gerenommeerde festival in Sitges. “I'm so glad you're here. We have a lot to talk about. So much to say tonight.”
Bekijk de trailer.

22:30 Society (Brian Yuzna, 1989, 99’) (Blu-ray, niet ondertiteld)
Society heeft na zijn release in 1989 zijn plaats in de horrorgeschiedenis vooral gehaald door zijn laatste 15 minuten. Vóór dat climactische feest is echter ook wel plezier te vinden in deze cultfilm.
De jonge Bill - de charmante hoofdacteur Billy Warlock lijkt wel een collage van Michael J. Fox en Mike uit Growing Pains, met de stem van Emilio Estevez - woont in Beverly Hills. Meer en meer krijgt hij het vermoeden dat iets duisters onder het blinkende oppervlak schuilgaat (incestueuze orgieën bijvoorbeeld). Kent hij zijn nabije omgeving wel? Hoort hij er thuis?
Ideeën over klasseverschillen en opportunisme worden weinig subtiel vertaald (“You're going to make a wonderful contribution to society”), maar met subtiliteit had deze film de geschiedenis waarschijnlijk niet overleefd.
Bekijk de trailer.

00:30 Mom and Dad (Brian Taylor, 2017, 86’) (Blu-ray, Engels ondertiteld)
Wat te verwachten wanneer de maker van Crank een film maakt met Nicolas Cage over een plaag die ouders omvormt tot moordmachines van hun kinderen? Mom and Dad biedt weinig mentale voedingswaarde, maar compenseert met energie, humor, bloed en… Nicolas Cage die “Your motherfucking mother said to open this door! And motherfuckers, you're going to open this motherfucking door!” schreeuwt.
Een leutige achtbaan om jullie uit deze Night of the Horror te katapulteren.
Bekijk de trailer.