Nieuwsbrief
T
F
Thu 31.10 - 20:00

Night of the Horror


ticket: films afzonderlijk: €5 / €3
triple bill: €12 / €7

RESERVEER

20:00 | The Clovehitch Killer (Duncan Skiles, 2018, 110’)
DCP, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, trailer

De schaduw van een seriemoordenaar hangt over een klein dorpje in Kentucky. Tien jaar geleden werd een laatste van tien vrouwenlichamen gevonden en sindsdien is er van ‘the Clovehitch killer’ geen spoor meer. De 16-jarige Tyler ligt er niet wakker van, tot hij een foto van een vastgebonden vrouw in de auto van zijn vader vindt. Is zijn vader de beruchte killer?

Ondanks het traditionele horror-gegeven van de sadistische seriemoordenaar, springt The Clovehitch Killer in het oog door zijn bijzondere perspectief. Door de ogen van Tyler wordt dit bijna meer coming-of-age verhaal dan horror, waarin een tiener zich moet losrukken van zijn dominante vader. Met zijn zachte stem en warme ogen, smalle lichaam en verlegen houding is Tyler meteen ook het tegenbeeld van zijn autoritaire, maar gerespecteerde vader. Met enkele bijzondere tempowissels wordt een onvoorspelbaar spel gespeeld met de groeiende en spiegelende paranoia tussen zoon en vader, en van film naar kijker.

22:30 | Opera (Dario Argento, 1987, 108’)
Blu-ray, Italiaans gesproken, Engels ondertiteld, trailer

Dario Argento baseerde zich voor Opera op zijn eigen ervaringen als regisseur van een gefaalde productie van Verdi’s Macbeth. Het centrale decor is hier dan ook een operagebouw waar een productie van Macbeth wordt gespeeld. De jonge Betty neemt de rol van Lady Macbeth over, en dit is het startschot van een reeks moorden rondom haar.

Opera is niet Argento’s bekendste film, maar wel een van zijn meest dynamisch geregisseerde. In een constant spel met de blik gebruikt Argento tal van bijzondere point-of-view shots, waarin wij het perspectief van dader en slachtoffer, zittend publiek en vliegende vogel innemen. In de meest befaamde scène van de film (en het affichebeeld) krijgt Betty naalden onder haar oogleden geplakt, waardoor ze de ogen niet kan sluiten voor de gruwel. Veel verschilt dat eigenlijk niet met wat Argento met ons tracht te doen.

00:30 | Deathgasm (Jason Lei Howden, 2015, 90’)
DCP, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, trailer

Night of the Horror sluiten we traditioneel af met een film waarin het bloed als geisers spuit, maar de dood weinig serieus moet genomen worden. Met een titel als Deathgasm beloven we jullie alvast weinig ernst.

Wanneer enkele schoolvrienden, die samen in een heavy metal bandje zitten, een mysterieuze partituur vinden, ontsteken ze per ongeluk een demonische apocalyps. Deze Nieuw-Zeelandse film is de debuutfilm van visual effects-specialist Jason Lei Howden (die ondertussen aan Deathgasm 2 werkt). In de lijn van landgenoot Peter Jacksons vroegere werk, gebruikt de filmmaker vooral praktische effecten (en een dildo) om tot een maximum aan ‘gore’ te komen. Vermengd met elementen van parodie en tienerkomedie is deze horrorfilm de ideale afsluiter van een lange, bloederige nacht.