Nieuwsbrief
T
F
Sun 28.05 - 18:00

Safety Last! @ Muziekcentrum De Bijloke

Fred C. Newmeyer & Sam Taylor
i.s.m. Côté Jardin

ticket: Gratis

RESERVEERIn het kader van Côté Jardin bloeit de concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke deze zondag vol prachtige klanken. De film wordt stil vertoond onder begeleiding van een soundpainting-concert: de dirigent beweegt en het ensemble zet zijn bewegingen om in livemuziek.

Safety Last! is een Amerikaanse filmkomedie uit 1923 onder regie van Fred C. Newmeyer en Sam Taylor. Destijds werd de film in Nederland uitgebracht onder de titel Breek je nek niet. De film is opgenomen in het National Film Registry van het Amerikaanse Library of Congress.

De film bevat een 11 minuten durende scène waarin de hoofdpersoon, Harold Lloyd, een wolkenkrabber beklimt en zelfs aan een klok hangt. Deze scène aan de klok werd een iconisch beeld en is later in meerdere films nagedaan, o.a. in Back to the Future en Hugo. Om deze scène enigszins veilig op te nemen werden de gevels van verschillende gebouwen in Los Angeles gebruikt om op die manier de illusie te wekken dat de hoofdpersoon steeds een stukje hoger was geklommen. De oplettende kijker ziet wel dat de achtergrond steeds anders is. Lloyd voerde het grootste deel van de gevelscène zelf uit, alleen het moment waarop de hoofdpersoon aan een touw hangt werd door een stuntman uitgevoerd.