Nieuwsbrief
T
F
Tue 29.09 - 21:30

Swallow

Carlo Mirabella-Davis, 2019, 94’, Blu-ray, Engels gesproken, niet ondertiteld

ticket: VOLZET

RESERVEERDeze vertoning is helaas volzet.

We nodigen jullie uit om ons tiende filmseizoen samen in te zetten, met mondmasker en op locatie. KASKcinema goes MIRY. De grote concertzaal van KASK & Conservatorium, gelegen in de Biezekapelstraat 9 in centrum Gent, wordt ons cinefiel nest de komende maanden. De openingsfilm wordt Swallow.

Het centrale decor van Swallow is een prachtig huis aan het water, waarin Hunter als een gevangene lijkt te leven. Ze wordt netjes in haar rol van huisvrouw gehouden door haar echtgenoot Hunter en diens bemoeizuchtige familie, maar verwelkt in een verstikkende omgeving van financiële luxe en spirituele leegte. Wanneer ze zwanger wordt, gaat de alarmbel af en ontwikkelt Hunter de dwangmatige neiging om objecten in te slikken.

In deze stijlvolle mix van drama en thriller neemt debuterend regisseur Carlo Mirabella-Davis ons mee door de psyche van een vrouw die verdrukt wordt tussen individualiteit en verwachtingen, waarheid en leugen, verleden en toekomst. De fantastische Haley Bennett (bekend van Kaboom) speelt deze complexe rol als een kruising van een huisvrouw uit de jaren 50, een zelfbewuste robot en een opgejaagd dier. Slik.

"Swallow's unconventional approach to exploring domestic ennui is elevated by a well-told story and Haley Bennett's powerful leading performance." (Rotten Tomatoes critics consensus)

De film wordt voorafgegaan door Don Hertzfeldts korte animatiefilm Wisdom Teeth en twee inleidingen - de ene van de uittredende programmator en de andere van de nieuwe programmator.

Koop je tickets op voorhand via Tickets Gent. Door de administratiekosten van deze nieuwe betalingswijze worden onze prijzen één euro hoger: €6 (standaardtarief) / €4 (reductietarief). Abonnementen, waarmee je een jaar lang à volonté films kan komen kijken, blijven aan dezelfde prijs verkocht worden: €60 (standaardtarief) / €35 (reductietarief). Die kan je aanvragen via mail of aan de avondkassa kopen.

Meer informatie over de tijdelijke verhuis naar MIRY Concertzaal vind je hier.