Nieuwsbrief
T
F
Thu 22.11 - 20:30

The Goodiepal Equation

Sami Sänpäkkilä, 2017, 70’,
Engels ondertiteld, DCP
i.s.m. Vooruit en Kraak

ticket: €5 (via Vooruit)

RESERVEER


“The longer and further a message travels over space and time, the more value it adds to its content.” - Goodiepal

The Goodiepal Equation is een documentaire over de mysterieuze en intrigerende persoonlijkheid van Goodiepal, een pseudoniem voor Kristian Parl Bjørn Vester. Een uniek portret over het doen en laten van de veelbesproken Deense muzikant en activist. Zo reed de Deen duizenden kilometers op een zelfgemaakte fiets om zijn shows van elektriciteit te voorzien of stopte hij in zijn vinyl releases een biljet van 500 kronen, terwijl de release maar 250 kronen kostte.

Maak kennis met Goodiepal. Een buitengewone vriend, filantroop en altruïst met een oneindige fantasie. Centraal in de film staat de manier waarop zijn unieke levensstijl zijn kunst beïnvloedt. In aanwezigheid van regisseur Sami Sänpäkkilä.

Aansluitend is er ook een concert. Pekka Airaksinen is dé sleutelfiguur van de Finse avant-garde scene. Hij is de oprichter van de cultband The Sperm, een experimenteel collectief uit de jaren 60 dat de daaropvolgende decennia een grote invloed zou hebben op veel underground noise bands.

Deze X-Ray gebeurt in het kader van Eastern Daze V, in samenwerking met Kraak en Vooruit. Tickets (5€, ook voor studenten en abonnees) via de website van Vooruit.