Nieuwsbrief
T
F
Wed 16.05 - 20:30

The Lion King

Rob Minkoff & Roger Allers, 1994, 89’, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, Blu-ray

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERWanneer we het over blockbusters hebben, kunnen we Disney’s animatie-imperium moeilijk negeren. The Lion King bracht wereldwijd ongeveer 1 miljard dollar op - dat zijn héél veel kinderen, en heel veel ouders. De film kwam net vóór 1995 uit, het jaar waarin twee films het landschap voor altijd zouden veranderen: Jumanji, met de implementatie van digitale effecten, en Toy Story als eerste volledig digitaal geanimeerde film.

In het licht daarvan voelt The Lion King als vintage Disney aan: antropomorfe dieren, netjes ingedeeld in goed (grote ogen en omhooggetrokken wenkbrauwen) en slecht (kleine ogen en neerwaartse wenkbrauwen), de sidekicks, het drama (Hamlet?), de liedjes. En ook een tikkeltje controverse: wie helpt ‘sex’ te herkennen in de stofwolk? Of was het nu ‘sfx’?!

Volgend jaar verschijnt trouwens een live-action remake van The Lion King, in navolging van de gerecycleerde generatie blockbusters zoals The Jungle Book en Beauty and the Beast. “It’s the circle of life…”

Dit is een film uit de reeks blockbusters in mei, vijf films op vijf woensdagen die de Amerikaanse blockbuster in verschillende periodes weergeven.