Nieuwsbrief
T
F
Wed 22.04 - 20:30

Tigers Are Not Afraid (geannuleerd)

Issa López, 2017, 83'

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan 18 mei te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Tigers Are Not Afraid (of: Vuelven) is een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de tienjarige Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico. Met de hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld gaat zij de confrontatie aan met de drugsbende die zoveel kinderen wees maakt.

Gedragen door de fenomenale vertolkingen van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat Tigers Are Not Afraid door velen wordt vergeleken met Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro. Schrijfster en regisseur Issa López wordt al gezien als een waardig opvolger en ook Del Toro zelf kan zich hierin vinden. Hij roemde Tigers Are Not Afraid als een van de beste films van het jaar en treedt op als producent bij López’ volgende film.

Deze Please Release Me loopt in samenwerking met MOOOV en Focus Knack. De film speelt ook nog in Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Cinema ZED (Leuven), De Cinema (Antwerpen), Cinema RITCS (Brussel) en The Roxy Theatre (Koersel).