Nieuwsbrief
T
F
Sat 19.12 - 19:00

Robert Florey Improvisaties (Live)

Met live begeleiding
i.s.m. Muziekfestival Wintersounds

ticket: Gratis

RESERVEERMuziekfestival Wintersounds verwarmt van 11 tot 20 december uw woonkamer met een wild aanbod van concerten en filmtonen. Afsluiten wordt er gedaan met de muzikale improvisatie van docenten Hans Lamal, Bart Maris en Peter Vandenberghe. Als deel van dit programma maakt het wonderkabinet van Bart Maris vers kabaal bij experimenteel werk van regisseur Robert Florey. Hoewel deze Frans-Amerikaanse duizendpoot vooral bekend is voor het redden van menig Hollywood productieflop, staat het vroege luik van zijn carrière vooral in teken van de expressionistische avant-garde cinema.

Op zaterdag 19 december om 19:00 wordt de beeldstormerij van Florey vergezeld van een minstens even gewaagde soundtrack. Met The Life and Death of 9413: a Hollywood Extra (1927) schoot hij samen met Slavko Vorkapić en Gregg Toland een speelse satire rond een filmfigurant met grootse ambities. In Skyscraper Symphonie (1929) brengt hij een ode aan de snelheid en het oprijzende staal van roaring twenties Manhattan. Afsluiten doen we met The Love of Zero (1928), Floreys hoogstpersoonlijke draai aan de Caligari-achtige droomdriften en schaduwtekeningen van de Duitse Weimar cinema.

De voorstelling is volledig gratis en zal live worden uitgezonden. Tickets moeten wel eerst aangevraagd worden via deze link.