Nieuwsbrief
T
F

5 jaar KASKcinema!

i.s.m. Tumult in Gent

Voorstelling:

Fri 25.03 19:45 tot 00:00

ticket: Double bill: €8/€5 (films apart: €5/€3), drank wordt aangeboden
RESERVEER

We’ve got five years, stuck on my eyes
We’ve got five years, what a surprise

Exact vijf jaar geleden, op 25 maart 2011, vond de allereerste publieke vertoning in KASKcinema plaats.
Nu, vijf jaar later, vieren we dat met de voorstelling van twee nieuwe initiatieven en twee films.

CALL ME. Vorig jaar wonnen wij een van de laatste telefooncellen van Proximus. Die staat nu voor de ingang van KASKcinema en is omgevormd tot micro-cinema, tot ciné-cel. Daarin zullen we videokunst, kortfilms en ander audiovisueel werk vertonen. Vanavond voor de allereerste keer. De (kort)film: Lili van KASK-docente An Van Dienderen.

FOTO-EXPO. De foyer van KASKcinema wordt vanaf nu ingericht met fotokunst. De eerste expo is Trennungslinie van KASK-studente Annelies Van den Bergh.

Het geheel start om 19u45. De films, een double bill van films met David Bowie, om 20:30. Beide voorstellingen zijn volzet - er wordt wel een wachtlijst aan de deur aangelegd.

20:30 | Labyrinth (Jim Henson, 1986, 101' - DCP, geen ondertitels)

Met zijn heerlijk buitenaardse trekken heeft David Bowie niet bepaald de fysionomie om de leading man in romantische komedies te vertolken. In Labyrinth, voor velen het hoogtepunt van zijn filmcarrière, draaft hij op als Goblin King. Met zijn punky blonde pruik en oogschaduw steelt hij de show in Jim Hensons laatste langspeelfilm.

In deze variatie op The Wizard of Oz speelt Jennifer Connelly een 15-jarig meisje dat haar broertje tracht te bevrijden uit een labyrint. Naast David Bowie komt ze tal van vreemde creaturen tegen. Deze eighties cult classic is deels poppentheater, kracht bijgezet door praktische effecten en een van de eerste computergestuurde special effects.

De trailer

22:30 | The Hunger (Tony Scott, 1983, 97' - Blu-ray, geen ondertitels)

In The Hunger deelt David Bowie het podium met twee bevallige dames. De eerste is Catherine Deneuve, die een Egyptische vampier speelt. Wanneer ze haar tijdelijk lief beu is - enkel Catherine Deneuve kan David Bowie ooit beu worden -, laat ze hem aan zijn sterfelijk lot over. David Bowie zoekt dan maar hulp bij bevallige dame nummer twee: Susan Sarandon. Maar even later geraakt Sarandon in de ban van Deneuve.

Dit regiedebuut van Tony Top Gun Scott werd destijds gemengd onthaald door de pers, al valt weinig aan te merken op de visuele stijl, de sensuele sfeer en de intrigerende casting.

De trailer

CALL ME en FOTO-EXPO zijn gratis toegankelijk.

Meld je aanwezigheid op het Facebook-event.