Nieuwsbrief
T
F

Boekvoorstelling + An Unknown Quantity

Zachary Formwalt

2015, 70 min, VS, taal: Engels, digital file
i.s.m. KIOSK

Voorstelling:

Sun 06.12 15:00 tot 16:15

ticket: gratis
RESERVEER

KIOSK, de galerij voor hedendaagse kunst in KASK, en KASKcinema stellen het boek Zachary Formwalt – Three Exchanges voor in aanwezigheid van kunstenaar Zachary Formwalt, met aansluitend een screening van zijn recentste videowerk: An Unknown Quantity (2015, 35').

De publicatie kwam tot stand naar aanleiding van de solotentoonstellingen die Formwalt achtereenvolgens in 2014 en 2015 presenteerde in KIOSK en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. In beide expo's stond hetzelfde thema en werk centraal: onze hedendaagse wereldeconomie, waarbij Formwalt in drie video-installaties het beeld van het beursgebouw als metafoor inzet voor het onvermogen om de immer circulerende kapitaalstromen binnen de huidige financiële wereld zichtbaar te maken.

KASKcinema stelt nu het laatste, nog niet eerder in KIOSK vertoonde, videowerk uit deze trilogie voor. In An Unknown Quantity richt Formwalt zijn camera op de Amsterdamse beurs van 1903, gebouwd door de socialistische architect H.P. Berlage. Hoe kon Berlage, die bekend stond om zijn sociale woningbouw voor Amsterdamse arbeiders, zijn idealisme rijmen met deze opdracht om het paleis van het kapitalisme te ontwerpen? Gratis toegang.