Nieuwsbrief
T
F

Eternity and A Day (VOLZET)

Theodoros Angelopoulos

1998, 137 min, Griekenland, taal: Grieks, Frans, Nederlands, 35mm
i.s.m. Film-Plateau

Voorstelling:

Tue 12.04 20:30 tot 22:45

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Nadat de dichter Alexandros verneemt dat hij terminaal ziek is, verlaat hij zijn appartement in Thessaloniki om een nieuw baasje te vinden voor zijn hond, zijn dochter te bezoeken en herinneringen op te halen aan de liefde van zijn leven. Wanneer hij een Albanees jongetje uit de klauwen van de politie redt, ontwikkelt er zich een bijzondere relatie tussen de jonge vluchteling en de dichter.

In de tijdsspanne van één dag snijdt de Griekse meestercineast Theo Angelopoulos diverse grote thema’s aan: liefde, leven, jeugd, ouderdom, dood, herinneringen en tijd. Dit gebeurt op magistrale wijze in typische Angelopoulos-stijl, gekenmerkt door uitgekiende composities en adembenemende long takes. Daarnaast dragen ook het kleurenpalet en de muziek sterk bij tot de bijna mystieke sfeer die uit de beelden spreekt. Deze droeve, maar wondermooie film won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Deze voorstelling is volzet. Mensen die niet gereserveerd hebben: er wordt een wachtlijst aangelegd aan de deur. Mensen met een reservatie: kom zeker op tijd.