Nieuwsbrief
T
F

Informe General II. El nuevo rapto de Europa

Pere Portabella

2016, 126 min, Spanje, taal: Catalaans, Spaans, Italiaans, Engels, Engels, Blu-ray
i.s.m. Courtisane

Voorstelling:

Thu 12.05 20:30 tot 22:40

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Ongeveer 40 jaar na zijn Informe General, maakt Pere Portabella een vervolg. Zijn tweede ‘rapportering’ ontstond in een context van een ernstige crisis op het vlak van cultuur, economie, politiek en energie. In het huidige Spanje heeft het neoliberalistische kapitalisme kaalslag gepleegd onder de middenklasse, de werkloosheid is torenhoog, het vertrouwen in de democratie staat op een nieuw dieptepunt. Moeten we misschien op zoek naar andere vormen van participatie?

Informe general II probeert niet die vraag te beantwoorden. Portabella weeft een tapijt van opties waarmee ideeën kunnen worden besproken en rangschikt ze zo dat ze beoordeeld worden op hun sterke en zwakke punten. Hij creëert kortom een filmisch symposium waarbij het publiek uiteindelijk de belangrijkste deelnemer is.

Deze vertoning vindt plaats in het kader van het KASK-onderzoeksproject Figures of Dissent (Cinema of Politics, Politics of Cinema) in samenwerking met Courtisane. Op 5 mei vertonen we Pere Portabella's eerste deel: Informe General.

RESERVEER