Nieuwsbrief
T
F

Kumiko, The Treasure Hunter

David Zellner

2014, 105 min, VS, taal: Engels, Japans, ondertitels: geen, Blu-ray

Voorstelling:

Thu 29.09 20:30 tot 22:15

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Geïnspireerd op een zogezegd waargebeurd verhaal maakte David Zellner deze film over een eenzame Japanse vrouw, Kumiko (vertolkt door Rinko Kikuchi), die op een dag de VHS van Fargo in haar handen krijgt, deze film van de Coen-broers als een documentaire aanziet en gelooft dat de begraven tas met geld nog steeds onder de sneeuw begraven ligt. Met een ruw getekende schatkaart en een beperkte voorbereiding ontsnapt Kumiko aan haar gestructureerde leven in Tokyo en begint aan een roekeloze zoektocht – over de bevroren toendra van Minnesota – op zoek naar haar mythische fortuin.

Het absurde uitgangspunt van Kumiko, The Treasure Hunter leidt niet tot een roadtrip-comedy of een speurtocht-thriller. Het minder evidente pad gaat naar een eigenaardig ontroerend sprookje over een eenzaat in een vreemde wereld.

Deze film is onderdeel van Please Release Me, een nieuw initiatief waarbij vier filmhuizen uit vier provincies – kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Cinema Zed (Leuven), Cinema Zuid (Antwerpen) en KASKcinema (Gent) – een recente film die niet in het reguliere bioscoopcircuit kwam een alternatieve release geven. Deze vertoningsreeks wordt ondersteund door mediapartner Knack Focus. Meer informatie op www.pleasereleaseme.be.