Nieuwsbrief
T
F

La Haine

Mathieu Kassovitz

1995, 98 min, Frankrijk, taal: Frans, Engels, DCP

Voorstelling:

Tue 05.01 20:30 tot 22:15

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Het conflict tussen hardhandige politie en onstuimige jeugd staat centraal in deze Franse cultklassieker. We volgen drie jongemannen (een ervan gespeeld door een jonge Vincent Cassel) die de diversiteit representeren van de plaats waar ze vandaan komen: de ghetto van de Parijse voorsteden. ‘L'Avenir c'est nous’ is de slogan die wordt gepredikt, maar een hoopvolle toekomst lijkt afwezig. 24 uren kijken, luisteren en rennen we mee, een dag en een nacht waarin de onderliggende spanning met de autoriteiten escaleert.

La Haine is een energetische en brutale film, die glamoriseert noch betuttelt. Er is weinig ruimte voor katharsis in dit verhaal over haat en intolerantie. Is het niet van levensgroot belang om de twee kanten van het conflict te zien, om te begrijpen hoe haat en intolerantie nieuwe vormen van haat en intolerantie uitlokken? En te verstaan dat, wanneer wij een andere partij als vijand labelen, wij onszelf evenzeer tot vijand maken?

La Haine opent de tweede editie van GOLDMINETIES, een focus op de beste, mooiste en meest geschifte films van de jaren 90.

Meld je aanwezigheid op het Facebook-event.

RESERVEER HIER JE TICKETS