Nieuwsbrief
T
F

Lucifer

Gust Van den Berghe

2014, 110 min, Mexico, België, taal: Purepecha, Spaans, Frans, Nederlands, i.s.m. Film-Plateau
i.s.m. KANTL

Voorstelling:

Fri 15.04 20:00 tot 22:30

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Gust Van den Berghe geldt ongetwijfeld als één van de meest opmerkelijke en artistiek begaafde cineasten van de hedendaagse Belgische cinema. In zijn langspeelfilmdebuut castte hij acteurs met het syndroom van Down in een Felix Timmermans-adaptatie, waarna hij in zijn volgende film Maurice Maeterlincks L’Oiseau Bleu in Togo situeerde.

Op compleet eigenzinnige wijze laat Van den Berghe zich voor zijn derde langspeler inspireren door Joost van den Vondels treurspel Lucifer uit 1654. Op zijn ondergang van de hemel naar de hel, komt Lucifer langs het aardse paradijs, een klein dorpje in Mexico, waar de oude Lupita en haar kleindochter Maria leven. Lupita's broer Emanuel veinst zijn verlamming, zodat hij kan drinken en gokken terwijl de vrouwen de schapen hoeden.
Lucifer ziet een kans Gods perfecte creatie alsnog te verwarren. Hij dwingt Emanuel weer te lopen, verleidt Maria en laat Lupita twijfelen over haar geloof. De film werd quasi volledig opgenomen in Tondoscoop, een cirkelvormige lens die Van den Berghe speciaal voor zijn film liet ontwerpen.

Lucifer wordt om 20:00 ingeleid door regisseur Gust Van den Berghe zelf.

RESERVEER HIER JE TICKETS