Nieuwsbrief
T
F

Night of the Horror

Voorstelling:

Mon 31.10 20:30 tot 02:45

ticket: films afzonderlijk: €5 (standaard) / €3 (reductie) - triple bill: €12 (standaard) / €7 (reductie)
RESERVEER

Op Halloween is het weer zo ver. Onze Night of the Horror is er om je zinnen scherp te stellen, je nachtmerries te verbeelden en je bloeddorst te stimuleren. De triple bill is een mix van ondergrondse monsters, ingelijfde duivels en reizende zombies.

De drie voorstellingen zijn volzet, er wordt een wachtlijst aan de deur aangelegd.

20:30 | We Are Still Here (Ted Geoghegan, 2015, 84’)

We Are Still Here bevat elementen die de horrorfan ondertussen wel kent: een koppel verhuist naar een afgelegen dorp om een verlies te verwerken, de locals doen er nogal vreemd en bovendien komen vreemde geluiden uit de kelder!
Dankzij een effectieve spanningsboog, intense vertolkingen en enkele originele narratieve wendingen werd We Are Still Here echter een van de horror-ontdekkingen van het afgelopen jaar.
Bekijk de trailer.

22:15 | The Exorcist (William Friedkin, 1973, 131’)


The Exorcist behoeft weinig introductie. Misschien wel een kleine waarschuwing. Bij zijn release in 1973 werden veel mensen onwel in de zaal en kwam een felle reactie van sterk religieuze groeperingen. Het publiek vandaag is wel wat gewend, maar toch blijft The Exorcist een gruwel uitdragen die zelden geëvenaard werd. Het verhaal over een meisje dat bezeten is door de duivel was meteen ook de eerste horrorfilm die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Film.
Bekijk de trailer.

00:45 | Train to Busan (Sang-ho Yeon, 2016, 118’)

Met films als The Host, Oldboy, Mother, Pietà, Sympathy For Lady Vengance,... is Zuid-Korea een rijk land qua genre-cinema. Met het Koreaans-Amerikaanse Snowpiercer van Joon-ho Bong heeft deze Train to Busan alvast ook de centrale setting gemeen: een rijdende trein. Ongeveer de hele film zitten we met een groep mensen op een trein, wanneer een zombie-uitbraak plaatsvindt. Het razendsnelle en entertainende Train to Busan werd eerder dit jaar geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en vertonen we hier in avant-première.
Bekijk de trailer.

Laat je aanwezigheid ook weten via het Facebook-event.