Nieuwsbrief
T
F

Night Of The Horror: Videodrome + Cannibal Holocaust + nocturne

VS / Italië, Engels, Blu-ray
i.s.m. Film-Plateau
i.s.m. Fabrica Vitae

Voorstelling:

Sat 31.10 19:00 tot 00:00

ticket: Tickets kosten €5 / €3 per film of €8 / €5 voor beide films. De nocturne is gratis voor wie naar Cannibal Holocaust komt.
RESERVEER

Naar aanleiding van de Post Mortem tentoonstelling van het Gents Universiteitsmuseum (i.s.m. Fabrica Vitae), staat onze traditionele Night of the Horror dit jaar in het teken van het lichaam: ons lijf als iets vreemd, iets vies, iets pijnlijk, iets heilig, iets dat leeft, maar ook moet afsterven. We kijken naar twee films en trekken daarna naar de plaats waar het dode lichaam al eens heen gaat: de autopsiezaal.

19:00
Videodrome (David Cronenberg, 1983, 87’)

Als het over body horror gaat, kunnen we David Cronenberg moeilijk wegdenken. De Canadese regisseur heeft een rijk oeuvre aan films waarin het lichaam een centrale rol krijgt. In Videodrome onderzoekt hij de verhouding tussen het menselijke lichaam en massamedia.
Wanneer een gehaaide tv-executive genoeg heeft van de softe programmatie, komt hij iets nieuws op het spoor: Videodrome, een reeks snuff movies met een duistere oorsprong. De rest van de film is Cronenberg op zijn best: ambigu in aflijning tussen technologie en lichaam, paranoïde in plot en personages en vleselijk in sfeer.

21:00
Cannibal Holocaust (Ruggero Deodato, 1980, 95’) - VOLZET

Iets vreselijker gaat het eraan toe in Cannibal Holocaust, een van de allereerste found footage-horrorfilms. Een professor komt terug van het Amazonewoud met de beelden van een groep documentairemakers die een film maakten over lokale, kannibalistische stammen. En wij mogen meekijken.
Het Italiaanse thuispubliek ging in 1980 zo ver mee in de suspension of disbelief dat de regisseur na de première werd gearresteerd. Het was pas toen de (levende) acteurs op de rechtbank verschenen dat Deodato weer vrijkwam. Het zegt iets over de realistische gruwel van deze ondergrondse klassieker.

23:00
Nocturne - VOLZET

Genoeg gezeten, genoeg gekeken. Tijd voor actie. Na Cannibal Holocaust gaan we met z’n allen naar het fantastische Rommelaere complex van de UGent, tegenover School of Arts Gent. In de recent vrijgekomen ruimtes was tot voor kort het departement voor forensische geneeskunde gehuisvest; nu vindt er de Post Mortem tentoonstelling rond Vesalius en het dode lichaam plaats. En ja: de voormalige autopsiezaal is open. En ja: jullie zullen er per ongeluk opgesloten worden en de nacht doorbrengen met lijken onder witte lakens. (of niet) (of wel)

RESERVEER HIER JE TICKETS
Cannibal Holocaust + Nocturne is volzet, maar je kan wel je kans wagen en afkomen de avond zelf.