Nieuwsbrief
T
F

Poesía sin fin

Alejandro Jodorowsky

2016, 128 min, Chili, taal: Spaans, ondertitels: Nederlands, DCP

Voorstelling:

Thu 11.05 20:30 tot 22:45

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

“Waarom maak ik films? Ik ben 86 jaar oud. M’n voeten doen pijn, m’n benen doen pijn, mijn heupen doen pijn. Mijn lichaam doet pijn. Maar, wat een geluk! Dat ik een film maken kan die heelt.” – Alejandro Jodorowsky

Poesía sin fin is het adembenemende, magische en ontroerende tweede deel van Jodorowsky’s autobiografie, na La Dansa de la realidad. In Chili’s zinderende hoofdstad Santiago in de jaren 40 en 50 besluit de jonge Jodorowsky om dichter te worden. Hij wordt geïntroduceerd in de artistieke en boheemse kringen en ontmoet andere jonge veelbelovende artiesten, de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze zijn op zoek naar schoonheid in de wereld, in de ander en in zichzelf. Ze leven alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij en doldwaas.

Poesía sin fin is zo energiek en zit zo vol met visuele vondsten, dat hij gemaakt lijkt door een enorm gedreven jong talent. De regisseur is echter 87 en heeft een rijke, zeer diverse carrière achter de rug - van tarotkaartlezer en psychotherapeut tot scenarioschrijver, van graphic novels-auteur tot historicus. Als filmmaker werd hij wereldberoemd in de jaren 70 en 80 met films waarin hij een ongekende visuele verbeeldingskracht combineerde met psychomagie, een door hemzelf ontwikkelde mix van psychotherapie en sjamanisme.

Twee jaar geleden verraste hij de wereld met La Dansa de la realidad, een autobiografische film over zijn kinderjaren waarin hij zijn unieke beeldende vertelkracht combineert met een magisch, wonderschoon en ontroerend verhaal. Poesía sin fin is het vervolg hierop en volgens het toonaangevende Variety “his best film yet”. The Hollywood Reporter heeft het over “A feast for the senses”.

In samenwerking met Kunstencentrum Buda, Cinema Zed, Cinema Zuid, The Roxy Theatre en Focus Knack.