Nieuwsbrief
T
F

Roar

Noel Marshall

1981, 102 min, VS, taal: Engels, geen, DCP

Voorstelling:

Wed 16.12 22:30 tot 00:15

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Omdat de vertoning in september van Roar helemaal volzet was, hernemen we deze als laatste Kinderen Niet Toegelaten van 2015.

Roar was bij zijn originele release begin jaren 80 een flop, maar toch haalde de Amerikaanse verdeler Drafthouse de film eerder dit jaar van onder het stof en zette er deze punchline bij: 'No animals were harmed in the making of this film. 70 cast and crew members were.'

De film was het levenswerk van Noel Marshall nadat hij als producent van The Exorcist enige financiële ruimte had vergaard. Ook aan ambities had de man geen tekort. Om aan te tonen dat wilde dieren gedomesticeerd kunnen worden, leefde hij met zijn vrouw (Hitchcocks fetisjactrice Tippi Hedren) en kinderen (waaronder Melanie Griffith) elf jaar lang tussen 150 leeuwen, tijgers, cheeta’s en jaguars.

Roar is het “fictieve” resultaat van die avonturen, al is het niet zeer moeilijk om de onbedoelde gruwel achter de schermen te spotten: camera’s middenin de actie (cinematograaf Jan de Bont werd gescalpeerd en had 220 hechtingen nodig), doodsbange acteurs en “geënsceneerde” aanvallen van wilde dieren. Een film die je moet zien om te geloven.

RESERVEER HIER JE TICKETS