Nieuwsbrief
T
F

Scream

Wes Craven

1996, 111 min, VS, taal: Engels, Nederlands - Frans, 35mm

Voorstelling:

Wed 07.10 22:30 tot 00:30

Wed 28.10 22:30 tot 00:30

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Midden jaren ‘90 sloeg een bom in op het leegbloedende horrorgenre. Scream zorgde met zijn zelfbewuste stijl voor een herleving van de slasher. En zoals dat met figuurlijk inslaande bommen gaat, werd de impact niet snel herhaald.

De proloog van Scream staat ondertussen bekend als een van de meest iconische slashersequenties. Het opzet is simpel: Drew Barrymore (wier carrière meteen ook werd gereanimeerd) is alleen thuis, klaar om naar een horrorfilm te kijken en komt dan terecht in een echte horrorfilm. Scream is geen parodie zoals Scary Movie dat later zou zijn: het is een horrorfilm die de regels van zijn genre erkent en ermee speelt, maar ze nooit overtreedt.

Regisseur Wes Craven stierf onlangs, maar liet een erfenis van genrefilms achter (behalve de vier Scream-films ook The Hills have Eyes en A Nightmare on Elm Street). En zo laat hij ons nog verder schreeuwen.

KNT (Kinderen Niet Toegelaten) is een serie cult-, pulp- of genrefilms die we elk twee keer vertonen, telkens op woensdag om 22:30.

RESERVEER HIER JE TICKETS